Sud u Čapljini ponovno Kaplana osudio na dvije godine zatvora, čeka se odluka županijskog suda

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Prema navodima optužnice, Kaplan, Mahmutčehajić i Ljubović pobacali su kutije s glasačkim listićima te fizički napali Marija Raguža, Ivicu i Nikolu Perića

Salmir Kaplan, SDA-ov zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije ponovno je osuđen na dvije godine zatvora zbog nasilja, premlaćivanja dužnosnika općinske izborne administracije i prekidanja izbornoga procesa u Stocu prije punih osam godina, saznaje Hrvatski Medijski Servis.

Tu je odluku na ponovnome suđenju donio Općinski sud u Čapljini. Sada se očekuje kako će o ovome predmetu ponovno odlučivati viši, Hercegovačko-neretvanski županijski sud u Mostaru, koji je 2022. poništio raniju prvostupanjsku presudu protiv Kaplana i ostalih nakon čega je postupak obnovljen.

Kaplan je prvostupanjskom presudom optužen da je 2016. godine prekinuo izborni proces, izazvao nasilje i premlatio članove izborne administracije u Stocu.

Za to je dobio dvije godine zatvora, kao i novčanu kaznu od 1.500 maraka.

Nepravomoćno je na godinu i četiri mjeseca zatvora osuđen i SDP-ov aktivist Demir Mahmutčehajić, te na zatvor od 10 mjeseci Ahmet Ljubović, koji su također novčano kažnjeni s 1.500 i 1.000 maraka.

Prema navodima optužnice, Kaplan, Mahmutčehajić i Ljubović pobacali su kutije s glasačkim listićima te fizički napali Marija Raguža, Ivicu i Nikolu Perića, navodi HMS.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo