KONAKOVIĆ: Vulin najavljuje nove ratove i stvaranje “srpskog sveta”; CVIJANOVIĆ: Konaković je remetilački faktor BiH

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković odbio je dati suglasnost za prelwt zrakoplova potpredsjedniku Vlade Srbije i čovjeku s američke crne liste Aleksandru Vulinu. Ovaj je ipak kopnenim putem došao komemorirati navodni ustaški zločin u Prebilovcima blizu Čapljine iz g. 1941. Naknadno je Konaković objasnio svoju odluku o uskrati dopuštenja Vulinu..

“Vulin negira genocid, vrijeđa žrtve i njihove obitelji, podriva suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, najavljuje nove ratove i stvaranje ‘srpskog sveta’, širi i živi velikosrpsku ideju koja podrazumijeva prekrajanje granica, stipendira studentice koje veličaju ratne zločince, na crnoj je listi USA i glavni promotor malignog utjecaja Rusije na ovim prostorima i još mnogo toga lošeg”, poručio je, između ostalog, Konaković.

Sve dok ne pokaže poštovanje prema našoj domovini ne ću mu potpisati suglasnost za ulazak, kad god sam za to nadležan, dodao je on.

U obranu Vulina, kojeg je inače predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao i za senatora RS, stala je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Ona je je za Srnu kazala da je “Konaković remetilački faktor i da svojata BiH”.

“Osim toga, i Konaković je, kao i drugi bošnjački političari, taj koji narušava dobrosusjedske odnose i traži za BiH poštovanje koje nije u stanju iskazati drugima”, istaknula je Cvijanović.

 

HMS/Hrvatsko nebo