Goluža o Primorcu: Mladi komunist, odani sanaderovac i odmetnuti HDZ-ovac – kandidat u korist Milanovića!

Vrijeme:2 min, 55 sec

 

Trpimir Goluža, zastupnik Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, inače specijalist ginekologije, komentirao je ponovni politički angažman Dragana Primorca, HDZ-ova predsjedničkog kandidata, inače specijalista pedijatrije. On je uvjeren da Primorac nije u utrci kao kandidat HDZ-a zato da bi pobijedio Zorana Milanovića, nego upravo suprotno – zato da bi mu omogućio Milanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima, koji će vjerojatno održati krajem godine. U kritičkom reagiranju, Goluža povlači paralele između Primorca i HDZ-a odnosno Plenkovićeve vlasti. Prenosimo reagiranje kako ga je prenio portal teleskop.hr, zato što je to u interesu biračke javnosti.

 

Primorac – Šuput – Sanader – kandidiranje protiv HDZ-a g. 2009. – izbacivanje iz te stranke – potpora Josipovuću

“Da mi je, prije samo nekoliko mjeseci, netko rekao kako HDZ za predsjedničke izbore ne će imati nikoga boljeg od Dragana Primorca, rekao bih – to je kao da za nastup u Kninu za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti nema nikoga primjerenijeg od Maje Šuput!

Nešto je u toj priči čudno! Zašto baš Primorac, čovjek potjeran iz HDZ-a prije 15 godina? Što je Primorčevom kandidaturom HDZ rekao o svojih 200 000 članova i njihovim kapacitetima?

Što je HDZ, potporom ambiciji čovjeka koji mu je 2009. okrenuo leđa i kojeg su potjerali iz stranke, rekao o svim svojim lojalnim članovima koji već desetljećima stoje uz stranku iako im mnogo toga nije bilo po volji?

Je li moguće da čovjek koji je, kako sam kaže, došao i otišao sa Sanaderom kroz šest godina služenja Ćaći nije primijetio ama baš ništa čudno u ponašanju i vladanju svog šefa?

Nudi li HDZ 2024. svježinu tako što podržava kandidaturu čovjeka koji je već u svojoj sedamnaestoj postao komunist?

Nudi li HDZ 2024. svježinu tako što podržava kandidaturu čovjeka koji je već u svojoj sedamnaestoj postao komunist, a 2009. doživio debakl na predsjedničkim izborima ali i onemogućio prolazak kandidatu HDZ-a u drugi krug?

Primorac je prije 15 godina pomogao Josipoviću doći na Pantovčak, ovaj mu je uzvratio i zahvalio državnim odlikovanjem.

Što se to u zadnjih 15 godina dogodilo s Primorcem da je danas HDZ u njemu prepoznao ozbiljnog protukandidata Milanoviću i odlučio ga podržati? Je li postao mudriji, pouzdaniji? Je li se proljepšao? Možda se negdje susreo sa šarmom pa ga poprimio? Je li se prosvijetlio?

Igra smišljena „u glavi hobotnice“, koja je mnogo dublja i jača i od HDZ-a i od SDP-a

Hoće li tisuće „glasova“ botova iz Vijetnama na internetskim „anketama“ doista obmanuti ljude da je Primorac favorit ovih izbora?

Nije li svima jasno kako je Primorčeva kandidatura u službi neugrožavanja Zorana Milanovića i sprječavanja ulaska u drugi krug osobe koja Milanoviću može parirati i donijeti istinsku promjenu?

Sve se ovo čini kao igra smišljena u glavi hobotnice koja je mnogo dublja i jača i od HDZ-a i od SDP-a i koja ih po potrebi koristi, uzdiže i spušta.

Hobotnica trenutno, podgrijavanjem trostrukog političkog mrtvaca, ponižava HDZ i sve njegove članove.

Hoće li HDZ-ovo biračko tijelo pasti na tu fintu?

Mladi komunist, odani sanaderovac i odmetnuti HDZ-ovac, čijih je mizernih 5,9% na izborima 2009. ipak bilo sasvim dovoljno da za predsjednika RH ustoliči SDP-ovca, ovaj put s namjerom održavanja statusa quo na Pantovčaku, ponovo služi svojoj prvoj mladenačkoj ljubavi.

Hoće li HDZ-ovo biračko tijelo pasti na tu fintu? Onaj dio koji će blaženo pocupkivati uz Maju Šuput, ne na nekoj svadbi ili dječjem koncertu, već na obilježavanju svetog dana najveće hrvatske pobjede u Kninu, vjerojatno hoće. A ostali?”, pita se retorički Trpimir Goluža.

 

Teleskop.hr/Hrvatsko nebo