Izraelski ministar vanjskih poslova zaprijetio je šefu Hezbollaha nakon njegove najave napada

Vrijeme:1 min, 6 sec

 

Izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz oglasio se je na medijima društvenosti kako bi zaprijetio vođi Hezbollaha Hassanu Nasralahu, dij raste zabrinutost da bi borbe u toj regiji, potaknute intervencijom izraelske vojske u Gazi i nedavnim atentatima na najviše zapovjednike Hezbolaha  i Hamasa, mogle eskalirati.

“Hassan Nasralah, prestani se hvalisavim govorima, prijetnjama i lažima prije nego što platiš visoku cijenu”, rekao je Israel Katz u objavi koja prikazuje Nasralaha rame uz rame s nedavno ubijenim zapovjednikom Hezbolaha Fuadom Shukrom.

“Djelovat ćemo punom snagom kako bismo vratili sigurnost stanovnicima sjevera.”

Obje izjave dane su u četvrtak, dok se nakon posljednjeg ispraćaja šefa političke organizacija Hamas Ismaila Hanija u Teheranu očekuju u sljedećim satima osvetnički raketni i zračniudari na Izrale, najvjerojatnije na njegovo poslovno središte Tel Aviv i na lučki grad Haifa. Napetost doseže vrhunac, a mnogi u svijetu pribojavaju se da bi moglo doći do izraleskog protuodgovora, koji bi vjerojatno izazvao širenje rata na području Bliskog istoka. Mnogi su govorili o roku od 72 sata unutar kojih bi se mogli dogoditi osvetnički napadi, a taj roke već teče.

Nije poznato što će u tom slučaju učiniti SAD, čiji je ministar obrane Austin unatoč američkom službenom ograđivanju od izraelskih atentata na najviše zapovjednike Hamasa i Hezbolaha izjavio dan prije toga da će SAD štititi Izrael bude li napadnut.

 

agencije/Hrvatsko nebo