Braća Sinkovići osvojila zlato na Olimpijskim igrama

Vrijeme:55 sec

 

Braća Martin i Valent Sinković osvojila su danas zlatnu medalju u veslačkoj disciplini dvojac bez kormilara i time donijeli Hrvatskoj treće odličje na Igrama u Parizu. Nakon bronce koju je osvojio Miran Maričić u disciplini zračna puška 10 metara i zlata u kategoriji do 70 kilograma judašice Barbare Matić, trofejna braća Sinković ispisali su novi uspjeh hrvatskog sporta u dramatičnoj utrci u kojoj su vodstvo preuzeli u posljednjim metrima. Njihovo i pobjedničko vrijeme utrke iznosilo je 6:23.66.

Današnjim uspjehom postali su i prvi hrvatski športaši od samostalnosti s četirima medaljama na ljetnim Olimpijskim igrama. U Londonu 2012. osvojili su srebro u četvercu na pariće s Damirom Martinom i Davidom Šainom, u Riju 2016. zlato u dvojcu na pariće, a zatim promijenili disciplinu i prije tri godine u Tokiju osvojili medalju u dvojcu bez kormilara.

Braća su do pobjede stigla snažnim posljednjim zaveslajima; do zadnjih 500 metara nisu imala osiguranu nijednu medalju. Pretposljednje, peto prolazno vrijeme na prvom mjerenju, treće na drugom, četvrto na trećem i onda nevjerojatan juriš do zlata. Tako je izgledao pobjednički put Sinkovića u Parizu.