Erdogan: Ono što je učinjeno u Parizu jest projekt koji ima za cilj povući ljude na razinu nižu od životinja!

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

Ne stišavaju se reakcije na program spektakularnog otvorenja Olimpijskih igara u Parizu. Iako su izostale službene  reakcije pape Franje i biskupskih konferencija osim francuske, dok su samo neki biskupi i svećenici reagirali ocijenivši dijelove programa uvrjedljivima za kršćansku vjeru i izražavajući ozlojeđenost i odlučno negodovanje, napose s obzirom na parodiranje Isusa Krista i Posljednje večere, na kojoj je ustanovljena euharistija, sada stiže reakcija s neočekivane strane – od turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, muslimana radikalne orijentacije i dugogodišnjeg poglavara snažne regionalne sile. On je osudio je ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu zbog “nemorala protiv svih kršćana” i rekao da će nazvati papu Franju kako bi razgovarali o tome.

“Nazvat ću Papu što je prije kako bismo razgovarali o nemoralu počinjenom protiv kršćanskog svijeta” , rekao je Erdogan u izjavi govoreći o ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Kazao je da otvaranje Olimpijskih igara nije samo uvrjeda za kršćane.

“Sramotna scena u Parizu uvrijedila je ne samo katolički svijet, ne samo kršćanski svijet, nego i nas koliko i njih. Nemoral prikazan na otvorenju Olimpijskih igara u Parizu još je jednom istaknuo razmjere prijetnje s kojom se suočavamo”, rekao Erdogan.

Očekivalo se da će Erdogan nazočiti ceremoniji, ali je rekao da ga je upozorenje njegove unuke uvjerilo da se povuče.

“Rekao sam da mogu doći. Ali moja 13-godišnja unuka rekla mi je da ne idem, oni će organizirati LGBT-događaj. Pokazala mi je slike na Instagramu. Možete li zamisliti da je športski događaj koji je trebao ujediniti ljude otvoren s neprijateljstvom prema vrijednostima čovječanstva? Ono što je učinjeno u Parizu jest projekt koji ima za cilj povući ljude na razinu nižu od životinja”, kazao je na kraju Erdogan.

Povezano:

Fra Mario Knezović: Otvaranje olimpijskih igara – “sotonska izmetina”

Alen Fućak: Otvorenje olimpijskih igara u Francuskoj: Pariz 2024. kao Berlin 1936. – okultizam i ratni bubnjevi

HMS/Hrvatsko  nebo