Dragan Primorac bit će kandidat za predsjednika RH

Vrijeme:55 sec

 

Komentatorica Večernjeg lista Iva Boban Valečić neslužbeno doznaje da će HDZ dati potporu prof. dr. Draganu Primorcu – kao nezavisnom kandidatu za predsjednika Republike. Odluka će se službeno objaviti sutra, nakon sjednice Predsjedništva vladajuće stranke.

U HDZ-u očekuju da će potporu Primorcu pružiti i ostale stranke vladajuće koalicije, prije svega Domovinski pokret, kako se ovaj put ne bi rasipali glasovi desnijih birači.

Bio bi to kraj višemjesečnih nagađanja o budućem glavnom izazivaču Zoranu Milanoviću. Testirani su kao mogući kandidati potpredsjednici stranke Ivan Anušić i Oleg Butković, HDZ-ov eurozastupnik Davor Ivo Stier i nezavisni Miro Gavran, a navodno i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. U anketama su daleko najbolje prošli Primorac i Anušić, dok su ostali testirani ostali daleko za tim dvojcem, no Anušić nije bio zainteresiran.

U HDZ-u pritom očekuju da će potporu Primorcu pružiti i ostale stranke vladajuće koalicije, prije svega Domovinski pokret, kako se više ne bi “rasipali glasovi” na tzv. desnici.

Povezano:

Plenkoviću, izađi na dvoboj, potuci Milanovića i zatim normaliziraj odnose među vršnim pozicijama izvršne vlasti!

 

vecernji.ba/Hrvatsko nebo