Manipulacije Slavena Kovačevića: Sud u Strassbourgu saznao da se izjašnjavao kao Hrvat, a tvrdi da su mu ugrožena prava jer je Ostali

Vrijeme:1 min, 42 sec

Slaven Kovačević, savjetnik Željka Komšića, podnio je apelaciju pred Europskim sudom za ljudska prava u Strassbourgu jer je, kako tvrdi, ugrožen kao pripadnik Ostalih, međutim, taj je Sud otkrio da se Kovačević nekada izjašnjavao kao Hrvat. Ovaj DF-ovac sad tvrdi da mu je životopis krivotvren i moli institucije Grada Sarajeva da sve podatke o njemu izbrišu.

Slaven Kovačević, savjetnik Željka Komšića, i apelant pred Europskim sudom za ljudska prava u Strassborgu, dok je bio gradski vijećnik u Sarajevu, izjašnjavao se kao Hrvat.

Podnio apelaciju Europskog sudu za ljudska prava da je ugrožen kao pripadnik Ostalih, a izjašnjavao se kao Hrvat 

image

Slaven Kovačević se od 2012. do 2016. izjašnjavao kao Hrvat

 GRAD SARAJEVO –

Podsjetimo, Kovačević u apelaciji pred Sudom u Strassborgu tvrdi kako je diskriminiran u BiH jer je pripadnik Ostalih, međutim, Sud je upoznat da se Kovačević dok je bio gradski vijećnik u Sarajevu izjašnjavao kao Hrvat.

Europski sud za ljudska prava u Strassborgu tražio da Kovačević pojasni te navode, nakon čega je on zahtijevao od   od nadležnih tijela Grada Sarajeva da se prepravi njegova javno objavljena biografija i izbriše da se izjašnjavao kao Hrvat.

image
Službeni dopis Gradskog vijeća Grada Sarajeva o nacionalnosti Slavena Kovačevića

Kovačević sada pokušava uvjeriti ESLJP da se nikada nije izjašnjavao kao Hrvat te da je njegov životopis krivotvoren.

Međutim, Grad Sarajevo je odgovorio da je Slaven Kovačević dana 12. 6. 2024. godine, nakon što je Sud u Strassbourgu zatražio pojašnjenje, zahtijevao da se prepravi njegova biografija tako da se briše nacionalna pripadnost Hrvat.

Kovačević se poziva na zloupotrebu Zakona o zaštiti osobnih podataka, a što je apsurdno, budući da je javno bio objavljen na stranici   podatak da se izjašnjavao kao vijećnik kao ‘‘Hrvat‘‘ u razdoblju 2012. do 2016. godine.

image
Izbrisana nacionalna pripadnost Slavena Kovačevića na službenim stranicama Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Prema informacijama portala Dnevnik.ba, Kovačević sad traži potporu Središnjeg izbornog povjerenstvo kako bi se zataškalo da se nekada izjašnjavao kao Hrvat.

 

dnevnik.ba/Hrvatsko nebo