Zastupnički dom Federalnog parlamenta danas o izmjeni Zakona o pravima razvojačenih branitelja

Vrijeme:55 sec

 

Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH na današnjoj 13. redovnoj sjednici trebao bi razmatrati Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji po skraćenom postupku.

Razlog za usvajanje tog zakona je usklađivanje mjesečne novčane egzistencijalne naknade na način kako je regulirano usklađivanje mirovina propisom koji regulira oblast mirovinskog i invalidskog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine.

lzmjenama navedenog zakona propisano je da će se usklađivanje iznosa mjesečne novčane egzistencijalne naknade vršiti počev od 1. srpnja 2024.

Za realizaciju navedenih izmjena Zakona potrebno je osigurati dodatna financijska sredstva u Proračunu Federacije BiH u iznosu 800.000 KM.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o posebnim pravima dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja i članova njihovih obitelji, te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji.

Zastupnici bi trebali razmatrati i Prijedlog zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osobama s invaliditetom u FBiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini FBiH i Prijedlog zakona o zaštiti zraka.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo