Donna Vekić između Wimbledona i Pariza “Trebat će još malo vremena da sve slegne, ali sad želim olimpijsku medalju”

Vrijeme:1 min, 56 sec

 

Desetak dana prošlo je od poraza Donne Vekić u polufinalu Wimbledona, meča u kojem su je doslovno dva poena dijela od finala najvećeg svjetskog turnira.

Donna je nakon Wimbledona odmorila na Jadranu, a posljednji odmor prije puta u Pariz na Olimpijske igre odradila je u svom Osijeku, u društvu obitelji. Tamo je s njom za Dnevnik Nove TV porazgovarao Tin Kovačić.

Za početak ju je odmah upitao jesu li se slegnuli dojmovi s Wimbledona.

Wimbledon je i dalje na pameti

“Nisu se dojmovi još slegnuli, ali na putu je prema tome. Uspjela sam se odmoriti par dana i krenula sam s pripremama za Pariz. U tenisu nikad nema kraja”, rekla je Donna, okrenuvši se kratko tom polufinalu, ali i cijelom turniru:

“Bio je poseban meč. Nažalost, nije otišao na moju stranu, ali definitivno ću ga pamtiti do kraja života. Ne samo taj meč nego i cijeli turnir. Igrala sam stvarno dobro i nadam se da mogu tako nastaviti, i još bolje.”

Koliko će joj trebati vremena da taj meč izbaci iz glave, odnosno da iza sebe ostavi činjenicu kakvu je imala priliku da ode još korak dalje.

Motivirana je, u Pariz ide po medalju

“Zaronila sam glavu u more par puta, ali svaki put kad izronim se ponovno svega sjetim. Sigurno će trebati još malo vremena, ali mislim da trebam biti ponosna na cijeli rezultat. Na sve mečeve, na cijeli turnir i za tjedan prije Wimbledona. Treba mi biti motivacija za dalje”, poprilično samouvjereno je rekla.

Situacija u ženskom tenisu je takve da svako malo dolazi do nekih iznenađenje pa se u svaki meč mora ulaziti potpuno ozbiljno i spremno.

“Ženski tenis je trenutno na toliko visokom nivou da svatko svakoga može pobijediti. To su možda iznenađenje, možda i ja. Ja sam evo u prvom kolu Wimbledona igrala tri seta, bio je jako težak meč. Da ne govorim o svim ostalim mečevima. Ako nisi sto posto gotovo da nemaš nikakve šanse pobijediti”, procijenila je.

Otkrila je još kako je za Pariz spremna, jer su upravo Olimpijske igre ono što je na početku sezonu zacrtala kao možda i glavni cilj.

“Olimpijske igre su mi od početka godine bile možda i najveći cilj, da pokušam osvojiti medalju. Ništa se nije promijenilo, jako se veselim Parizu i nadam se dobrom rezultatu”, dodala je na kraju.

gol.hr / Hrvatsko nebo