Zelenski: Cijeli će svijet biti sretan ako Trump zaustavi rat za 24 sata

Vrijeme:55 sec

 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski istaknuo je da se ne boji potencijalne Trumpove pobjede. Zelenski je u razgovoru za BBC rekao da će biti teško surađivati s Trumpom i njegovim kandidatom za potpredsjednika J.D. Vanceom. 39-godišnji republikanski senator prije je govorio da ga ne zanima što će se dogoditi s Ukrajinom u ratu.

– Cijeli će svijet biti sretan ako Donald Trump zaustavi rat u 24 sata. Pitanje je koja je cijena toga i tko će platiti? Prestaju sankcije, sve staje. Putin uzima ukrajinsku zemlju, proglašava pobjedu i nitko nije odgovoran. Nema suđenja ni optužnica. Vrlo jednostavno, ali mi nikad nećemo na to pristati. Nikad, poručio je Zelenski.

Zelenski boravi u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje je britanskom premijeru Keiru Starmeru i njegovom kabinetu ministara rekao da je sposobnost korištenja raketa dugog dometa za gađanje ciljeva u Rusiji ključna za napore njegove zemlje u ratu protiv Rusije.

– Trenutno nam nedostaje glavni odgovor na ovo pitanje, a to je naša sposobnost dugog dometa, rekao je Zelenski u petak u Downing Streetu.

– Molim vas, uvjerite druge partnere da uklone ograničenja, dodao je.

 

vijesti.hrt.hr/Hrvatsko nebo