Featured Video Play Icon

Č. Stojković raspalio po Vučiću, a Srbe iz “Srpske” nazvao „koljačima“, koji su se naselili u Srbiju da bi “sijali mržnju”

Vrijeme:2 min, 17 sec

 

U Srbiji se digla velika vika i uzbuna nakon što je na televiziji nastupio Čedomir Stojković, srbijanski odvjetnik koji je u televizijskoj emisiji iznio ocjene što ih je dnevnik „Politika“ sa zgražanjem opisao ovako: „Vučić luđak, njegov sin kriminalac, Srbi iz Srpske koljači koji su se ovamo naselili da šire mržnju“.

Stojković je bio gost voditelja dr. Aleksandra Dikića u  razgovornoj emisiji „Bez ustručavanja“ popularne televizije KTV, koja se može pratiti i na kanalu YouTube. Video-poveznica razgovora s objavljen je prije tri dana pod naslovom: „Čedomir Stojković: Narod će izaći na ulice i srušiti ovu vlast!“ Na prvo pitanje u čemu je po njegovu mišljenju najveći problem u Srbiji Stojković je uzvratio: „Najveći je problem u tomu što mi nemamo državu…“

On je u nastavku razgovora koji traje sat i 44 minute odgovarao na pitanja šta bi bio prvi korak prema vraćanju države narodu i priznaje li legitimitet prethodnih izbora, koje su pratili prijepori zbog zakulisnih poteza, korteširanja, mešetaranja i mogućeg lažiranja od autokratske vlasti A. Vučića. Istaknuo je da je u Beogradu Đilas, jedna od čelnih figura opozicije,  bio taj koji je, pomažući Vučiću, spriječio na ponovljenim gradskim izborima promjenu vlasti u Beogradu. Govorio je i o tomu zbog čega su pali komunistički režimi, što je potrebno da bi država bila uspješna, a iznio je i svoje mišljenje o nedavno održanom Svesrpskom saboru i o Rezoluciji o Srebrenici.

Stojković je u razgovoru odgovarao zapitan o tomu da danas „nije tema“ bombardiranje  Srbije od NATO-a 1999., koja se stalno nameće Srbima, nego stanje u državi i najezda odnosno osvajački rat Ruske Federacije protiv Ukrajine, a uz ostalo je, govoreći o prošlosti, podsjetio da su u prošlom ratu, u Republici Srpskoj, Srbi “klali nedužne Bošnjake i Hrvate”. To je izazvalo ogorčenost u srpskim medijima, osobito među Vučićevim pristašama u Srbiji i drugdje.

Beogradska „Politika“ ovako je danas u kratkom komentaru, popraćenom kratkim ilustrativnim isječcima iz emisije, ocijenila to što je Stojković izrekao:

„Vidjeli smo na primjeru bivšeg američkog predsjednika, Donalda Trumpa, kako medijska dehumanizacija i sotonizacija služi pripremanju terena za fizičku likvidaciju. Godinama smo svjedoci da isti, čak i gori tretman, ima Aleksandar Vučić, čija dehumanizacija u medijima naklonjenim opoziciji ne prestaje već godinama, a na meti su nerijetko i najbliži članovi njegove obitelji. Odvjetnik  Čedomir Stojković u samo jednoj emisiji izrekao je stravične riječi upućene predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a predmet uvrjeda bio je i njegov sin Danilo, isto tako i naš narod iz Republike Srpske. Stojković tvrdi između ostalog,  da Vučić Zapadu daje milijune eura, Danila Vučića naziva kriminalcem, a potom izgovara stravičnu rečenicu o ’silovanju djece’ govoreći o Svesrpskom saboru. Poslije, Stojković Srbe iz Republike Srpske naziva ’koljačima koji su se ovamo naselili da siju mržnju’.“

Hrvatsko nebo