Bivšem predsjedniku Đukanoviću mafija i obavještajna služba “druge zemlje” prijeti atentatom?, a i Vučić je “ugrožen”?!

Vrijeme:2 min, 8 sec

 

Uprava policije Crne Gore priopćila je u nedjelju da je, nakon što je dobila informaciju Agencije za nacionalnu sigurnost “koja se još provjerava” o prijetnjama ubojstvom bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, odlučila pojačati osiguranje Đukanovića. U Srbiji pak stvorena je od političara i dijela medija takva atmosfera kao da svekoliki neprijatelji rade o (političkoj) glavi Aleksandra Vučića, sadašnjega autokratskog predsjednika. 

“Nakon medijske objave, u subotu, 13. srpnja 2024. godine, u poslijepodnevnim satima, Ravnateljstvo policije je od Agencije zaprimilo odgovarajuću informaciju. Ističemo da je vjerodostojnost informacije još uvijek na provjerama od strane ANB-a”, kazali su iz Ravnateljstva policije Crne Gore. Iz policije navode da su “odmah po zaprimljenoj informaciji poduzete mjere i radnje iz nadležnosti policije, uključujući obavješćivanje nadležnoga državnog odvjetništva, te je u svezi s njima pokrenuta obrada”.

“U tijeku postupka utvrđivanja relevantnih činjenica i okolnosti, uključujući i njihovu vjerodostojnost, donesena je odluka da se iz preventivnih razloga pojačaju mjere osiguranja bivšeg predsjednika Crne Gore, u vezi s kojim nije predviđeno daljnje smanjenje njihova opsega u narednom periodu, kako najavljuju pojedini mediji”, navodi UP u priopćenju. Jučer su naime tamošnji mediji objavili, pozivajući se na neslužbene izvore iz ureda bivšeg predsjednika, da kriminalna skupina iz jedne susjedne države, zajedno s obavještajnom službom druge susjedne države, planira atentat na Đukanovića.

U Srbiji političari i mediji odani Aleksandru Vučiću stvaraju histeriju tvrdeći da su mnogi iznutra i izvana angažirani protiv Vučića, pri čemu se njega svakodnevno prikazuje kao hrabrog i požrtvovnog borca, ali i moguću srpsku žrtvu hrabre borbe za zaštitu suverenosti Srbije i Srba u “srpskom svijetu”. Najnoviji neprijatelj pronađen je u Bosni i Hercegovini, za koju je prije dva dana Vučić izjavio da radi na “uništenju Srbije”. Kult ugroženosti ponovno je u  modi.

Bivši šef BIA-e, a sadašnji potpredsjednik vlade Aleksandar Vulin stavio je u jučerašnjoj izjvai Vučića u kontekst ovogodišnjih atentata na predsjednike država ili vlada: “U samo nekoliko mjeseci pokušan je atentat na premijera Fitza [Fica, predsjednika slovačke vlade], ubijen je predsjednik Irana, pokušano je i ubojstvo bivšeg predsjednika Trumpa. Nije slučajno da su svi zagovarali ili zagovaraju drugačiji svijet i mir u Ukrajini.Neka se Vučić i svi koji imaju hrabrosti pripreme za borbu za slobodu.Pokušaj ubojstva bivšeg predsjednika Trumpa izraz je dopuštene i ohrabrene mržnje, iste one koja se potiče i slobodno izražava prema Aleksandru Vučiću i Srbiji.”

Vulin je pozvao vlasti u Srbiji “da pojačaju mjere sigurnosti za predsjednika Aleksandra Vučića i njegovu obitelj”, tvrdeći da neimenovani zlobnici prečesto pokušavaju natjerati dužnosnike “da se odreknu zaštite države” i da po “medijskim pritiscima budu još lakša meta”.

 

Hrvatsko nebo