BLINKEN: Zrakoplovi F-16 na putu su u Ukrajinu

Vrijeme:55 sec

 

Borbeni zrakoplovi F-16 američke proizvodnje na putu su za Ukrajinu, potvrdio je američki državni tajnik Antony Blinken. Rekao je kako očekuje da će napredni borbeni zrakoplovi već “ovog ljeta” braniti ukrajinsko nebo.

U zajedničkom priopćenju čelnika SAD-a, Danske i Nizozemske navodi se da su danska i nizozemska vlada u procesu doniranja zrakoplova F-16 Ukrajini, s potporom SAD.

“Zahvalni smo Belgiji i Norveškoj što su obećale dodatne zrakoplove i drugim članicama Koalicije za zračne snage na njihovoj potpori”, navodi se u priopćenju.

Zelenski: Zahvalan sam SAD, Danskoj i Nizozemskoj

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski istaknuo je da je zahvalan zemljama koje su poduzele korake kako bi pomogle ukrajinskim zračnim snagama da nabave avione F-16.

“Zahvalan sam Sjedinjenim Državama, Danskoj i Nizozemskoj što su poduzele praktične korake za postizanje cilja svih Ukrajinaca: jačanje ukrajinskih zračnih snaga avionima”, poručio je.

“Avioni F-16 približavaju pravedan i trajan mir, pokazujući da teror mora biti poražen svugdje i u bilo koje vrijeme. Naš tim nastavlja raditi u Washingtonu na postizanju sporazuma koji jačaju obrambene sposobnosti Ukrajine”, dodao je.

 

hms.ba/Hrvatsko nebo