Čović s pripadnicima Glavnog stožera HVO u Posušju

Vrijeme:1 min, 23 sec

 

Danas je u Posušju održan susret pripadnika Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske. U sklopu svečanosti, zajednički vijenac i svijeće na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima položio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović.

Današnje okupljanje je organizirano s ciljem jačanja suradnje i zajedništva među članovima Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane. Predsjednik Čović je ovom prilikom izrazio svoju zahvalnost pripadnicima HVO-a za njihov neizmjeran doprinos očuvanju hrvatskog identiteta i naših nacionalnih vrijednosti u Bosni i Hercegovini.

„Prije svega drago mi je što su danas okupljeni naši zapovjednici, Glavni stožer Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane kako bi kao prijatelji evocirali sve što nas veže proteklih 30 i više godina, od teških vremena Domovinskog rata 1991. do 1995., pa sve do iskušenja koje su imali nakon rata. Križeva koji su nosili na poseban način u ratu, ali i u godinama iskušenja od 1996. do danas. Želimo se prisjetiti svih onih koji su dali svoje živote da bismo sačuvali svoj dom, domovinu i narod. Ovo je jedan prigodan način kako češće treba skretati pozornost na vrijednosti Domovinskog rata, na svaku žrtvu koja je pala u Domovinskom ratu i bez obzira na različita promišljanja u ovih zadnjih tridesetak godina, zajedništvo je osnovna mjera za hrvatski narod. Mislim da nije bilo Glavnog stožera Hrvatskog vijeća obrane, mi danas sigurno ne bi bili konstitutivan narod u Bosni i Hercegovini te nju smatrali svojom domovinom u ovakvim granicama“, kazao je predsjednik Čović.

Ovaj događaj je protekao u prijateljskom ozračju i duhu zajedništva, podsjećajući nas na važnost jedinstva u očuvanju vrijednosti za koje su naši branitelji hrabro i nesebično žrtvovali svoje živote.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo

Odgovori