Uhićeni nakon što su uzvikivali “tekbir” i ometali bogoslužje u Crkvi svetog Ante u Bugojnu

Vrijeme:1 min, 42 sec

 

Policija odradila posao

 Skupine mladih osoba već duže vrijeme ometaju bogoslužje u dvorištu i u samoj Crkvi svetog Ante u Bugojnu, uzvikujući ‘tekbir’ i paleći smeće u najbližim kontejnerima. Župni ured Bugojno nije se javno očitovao o incidentima dok provokacija za blagdan Tijelova nije ponovljena, prelijevajući kap preko čaše.

Nakon toga, upućeno je pismo policijskoj postaji Bugojno koja je u međuvremenu izuzela video snimke s kamera koje su fratri postavili.

“Bogu hvala, ja se zahvaljujem policiji da je odradila kvalitetan posao, profesionalno. Uhvatili su počinitelje. To vam mogu ekskluzivno danas objaviti. Primjereno će ih kazniti i nadam se da će ovo biti opomena svima drugima kako se treba ponašati i kako graditi suživot u Bugojnu. Svima onima koji počine ovakvo zlodjelo bit će adekvatno kažnjeni,” rekao je za RTV Herceg-Bosne Igor Vrljić, predsjednik OO HDZ-a BiH Bugojno.

Dodao je kako se nada da će javne osobe i političari svojim izjavama pridonijeti tome da ovakvih slučajeva više ne bude.

Predsjednik općinske organizacije Stranke demokratske akcije Bugojno, Amir Šečibović, također je u izjavi za RTV HB osudio incidente:

“Sve nemile događaje treba prijaviti policiji. Naravno da to nije normalno i nije prirodno. Ovo je za mene nova informacija. Pozivam policijske službenike i sve građane da se to zaustavi jer je apsolutno mimo svih normi. Kontaktirat ću policijsku upravu i sve nadležne organe da se o tome povede računa jer se to ne smije događati.”

I ministar unutarnjih poslova ŽSB, Feliks Vidović, izrazio je svoju osudu.

“Osuđujem svaki oblik provokacije, osobito onaj s nacionalnom pozadinom jer smo svi svjesni iz kakvih smo vremena izišli i da su to osjetljive teme. Budući da se radi o maloljetnim osobama, apeliram na roditelje i odgojno-obrazovne ustanove da utječu na formiranje tih ličnosti kako bi se izgradile kvalitetne osobe”, rekao je Vidović za RTV HB.

Policijska postaja Bugojno, zahvaljujući postavljenim kamerama, otkrila je dvojicu počinitelja. Hoće li tragati za ostalima ostaje vidjeti, ali važno je uvjeriti mlade kako je mržnja veliko zlo koje uništava prije svega samog mrzitelja.

 

Vrisak.info / Hrvatsko nebo