HRVATSKA – SJEVERNA MAKEDONIJA Prijenos na Novoj TV i gol.hr-u, Euro 2024 pred vratima

Vrijeme:2 min, 0 sec

 

Hrvatska reprezentacija kreće u akciju Euro 2024 uz prijenos na Novoj TV i gol.hr-u.

Manje od dva tjedna prije prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj, Vatreni imaju prvu provjeru.

Večeras Hrvatska u Rijeci dočekuje Sjevernu Makedoniju uz izravan prijenos na Novoj TV i gol.hr-u od 19 sati. Specijalna emisija počinje već u 18:05.

Naši se nogometaši pripremaju u Rijeci otkud će otići na drugu prijateljsku provjeru, protiv Portugala 8. lipnja. Na Euru Hrvatska prvo igra sa Španjolcima (15.6.), a potom Albancima (19.6.) i Talijanima (24.6.).

Za utakmicu s Makedoncima Dalić neće moći računati na igrače koje još uvijek nisu završili sa sezonom ili su imali kasniji završetak. To su Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mario PašalićNikola Vlašić neće igrati jer Dalić ne želi riskirati, no mogao bi biti spreman za Euro.

Dalić otkrio dio sastava

Izbornik će protiv Makedonije isprobati ukupno 16 igrača, a od prve minute će zaigrati Ivan Perišić koji je u dobrom stanju nakon teške ozljede koljena:

“Dat ćemo priliku šesnaestorici igrača, neki igrači će odmoriti. Jedan od njih je Vlašić, nećemo ulaziti u rizik. Perišić će početi utakmicu, u dobrom je stanju, igrat će 60 minuta, ali želimo vidjeti u kakvom je stanju. Jako dobro trenira.”

Utakmica protiv Makedonaca će biti priprema za dvoboj na Euru protiv Albanije:

“Respekt našem protivniku, ali više gledamo tu utakmicu kao provjeru za Albaniju, igrat ćemo napadački, bit će drugačija orijentacija nego za utakmicu protiv Španjolaca i Talijana.”

Vatreni neće biti kompletni za utakmicu, no vrlo skoro će im se pridružiti Mario Pašalić, Marcelo Brozović i Luka Modrić:

”Nećemo biti kompletni protiv Sjeverne Makedonije, miksat ćemo sa sastavom. Nakon Sjeverne Makedonije ćemo imati dva, tri treninga pa slijedi Portugal. Ta će nam utakmica dati smjernice što i kako dalje. Bit će ključno tih pet dana u Berlinu prije Španjolske. Protiv Portugala ćemo dobiti kvalitetniju sliku.

Nećemo raditi velike eksperimente. Zna se naš način, naš stil. Niti imam potrebu, niti imam želju mijenjati. Šest godina radimo velike rezultate, nema potrebe nešto novo izmišljati. Na jesen možda bude noviteta, da to bude priprema za Ligu nacija i SP u SAD-u. Mislim da će to na Euru biti prava priča. Portugal je sjajan test. Kao protiv Brazila u Liverpoolu, kao protiv Senegala u Osijeku”, rekao je na konferenciji za medije izbornik Dalić.

 

gol.hr / Hrvatsko nebo