Dr. sc. Josip Jurčević: Isključen sam iz DP-a zbog nedavanja potpisa Plenkoviću, koji služi globalističkim i velikosrbijanskim interesima

Vrijeme:1 min, 15 sec

 

Povjesničar, dr. sc. Josip Jurčević, zastupnik izabran na listi Domovinskog pokreta i do ovog trenutka član Predsjedništva te stranke, potvrdio je Jutarnjem listu da je isključen iz te stranke te objasnio zašto svoj potpis nije htio dati Plenkoviću kao mandataru, kakvu politiku vodi, kako su vođeni pregovori i kako će zbog nestručno i prenaglo sklepane koalicije HDZ-DP štetovati i Hrvatska i DP.

 

“Časni sud DP-a me isključio jer sam odbio svoj potpis dati Plenkoviću. U izjavi Glavnog tajnika DP-a i većini medija se neistinito ponavlja da sam to učinio jer DP nije dobio resor kulture. Na sjednici Predsjedništva DP-a i u nekoliko medija naveo sam razloge zbog kojih nisam dao potpis Plenkoviću i zbog čega nemam povjerenja u politiku koju osam godina sustavno provodi. Ponajprije, iako je Plenković formalno čelnik hrvatske vlasti, njegova politika ne služi dobrobiti hrvatskog društva i države nego služi prvenstveno globalističkim i velikosrbijanskim interesima koji Hrvatsku nastoje u cijelosti kolonizirati, od gospodarskog do identitetskog područja. Osim toga, Plenković je u Hrvatskoj razbuktao pogubne procese: korupciju, pravnu nesigurnost, autokraciju, asocijalnost. Na sjednicama Predsjedništva DP-a protivio sam se nestručnom i zbrzanom pregovaranju s Plenkovićem, što se nije uvažavalo, pa je na koncu DP zapravo spasio i osnažio Plenkovićevu diktaturu, što će nanositi daljnje sve veće štete Hrvatskoj i DP-u kao stranci”.

Povezano:

Osloboditelji iz 1945. vladaju Hrvatskom po Rankovićevu receptu

 

Jutarnji list/Hrvatsko nebo