GRADONAČELNIK MOSTARA O SUKOBU NAVIJAČA KORDIĆ: Osuđujem nasilno ponašanje i pozivam sve na smirivanje i zdravi razum

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

 

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je oštro osudio navijačke nerede u Mostaru, u kojima su danas ozlijeđena dva policajca i jedan 19-godišnjak koji je u životnoj opasnosti, pozivajući nadležne službe da odgovorne sankcioniraju i poduzmu sve da se nemile scene ne ponavljaju.

“Kao gradonačelnik osuđujem nasilno ponašanje i pozivam sve na smirivanje i zdravi razum. Izražavam žaljenje zbog osobe koja je hospitalizirana, nadam se da će dobro završiti. Vrijeme je kada trebamo biti kreativni u doprinosu svome gradu i društvu kako bismo bolje živjeli. Svima je dosta političke i društvene krize, nemojmo dopustiti dodatno podgrijavanje. Pozivam sve nadležne organe da rasvjetle sve okolnosti današnjeg događaja i dodatnu pozornost kako se ništa slično ne bi ponovilo”, kazao je mostarski gradonačelnik za Klix.ba.

Podsjetimo, danas u 14:20 sati na raskrižju ulica Kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini hotela “ERO”, došlo je do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih skupina koji su se tukli palicama i kamenjem, a intervencijom pripadnika policijskih službenika MUP-a HNŽ sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

 

Video: Sukob navijača u Mostaru

 

U sukobu navijačkih skupina ozlijeđeno je više osoba, a 19-godišnji E. P. je zadobio ozlijede opasne po život, te je hospitaliziran u SKB Mostar, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” .

Uz životno ugroženog mladića, u ovoj zdravstvenoj ustanovi su također hospitalizirana dva policijska službenika kojima se utvrđuje stupanj ozlijeda.

Iz MUP-a HNŽ navode kako policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta sudionika ovih nereda.

Kako doznaje Klix od svjedoka na mjestu događaja, sukob navijača Veleža i Zrinjskog se dogodio zbog grafita. Navodno su navijači HŠK Zrinjskog u neposrednoj blizini mjesta gdje je došlo do tučnjave, crtali grafit. Navodno su prvo grafit namjeravali crtati navijači Veleža, da bi danas na isti zid došli navijači Zrinjskog, što je eskaliralo dramatičnim sukobom i nemilim scenama.

HMS/https://hms.ba /Hrvatsko nebo