Strašne scene iz Zagreba: Stotine objekata pod vodom, spašavali vozača u Miramarskoj

Vrijeme:2 min, 28 sec

Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na teren su izašle sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada. Jaka kiša poplavila je brojne prometnice i domove. Kako doznajemo od vatrogasaca odrađeno je 200 intervencija. 

BESANA NOĆ U METROPOLIPotopljeni dijelovi Zagreba! Vatrogasci pod navalom poziva: Ne stižemo ispumpati svaku litru!

9:10 Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni u većem dijelu zemlje, uključujućo i središnju i sjeverozapadnu Hrvatskoj, izvijestio je jutros HAK.  Mogući su odroni pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Više o stanju na cestama pročitajte ovdje.

8:36 Za promet je zatvoren podvožnjak u Miramarskoj. U tijeku je čišćenje prometnice koja će nakon policijskog očevida biti puštena u promet.

8:35 Nakon što je nevrijeme u jednom trenutku sinoć potpuno prekinulo javni prijevoz, Zagrebački holding javlja da su “na mreži javnog gradskog prijevoza stvorene sve pretpostavke za sigurno prometovanje i nema poteškoća na linijama ZET-a”. Upozoravaju da su i dalje na snazi upozorenja za opasne vremenske prilike, ali niže razine od jučerašnje.

8:14 Poplavljena je i Klinika za dječje bolesti Zagreb. Popularna ‘Klaićeva’ tek se oporavljala od posljedica potresa, a sad ju je zadesila nova nepogoda. Djelatnici klinike pokušavaju sanirati poplavu, ali očito je da je počinjena velika šteta.

Poplavljena dječja klinika u Klaićevoj
U Klaićevoj je poplavljena bolnička ljekarna, uništena je velika količina lijekova i sanitetskog materijala te zaštitne obuće i opreme.

– Šteta se trenutno popisuje, ali bojimo se da je vrlo velika. I sve to u trenutnu dok krpamo rane od potresa – kaže nam ravnatelj prof. Goran Roić.

7:54 Vodena bujica je uzrokovala je podizanje šahta za vodu i pucanje asfalta u Ulici Fraterščica pa je promet u tom smjeru onemogućen.

25.07.2020, Zagreb – Fraterscica. Jaka i obilna kisa uzrokovala je podizanje sahta za vodu i pucanje velikog dijela asfalta koji se uzdignuo te je promet u tom smijeru onemogucen.

7:48 Jaka kiša poplavila je domove mnogih građana.

Voda se stalno ispumpava, da nema vatrogasaca izlazila bi kroz prozore. Strahota – kazala nam je sinoć jedna od potresenih stanovnica Buzina.

Poplavljene su sinoć i brojne prometnice zbog čega je tramvajski promet bio u prekidu, a neki su zapeli u bujicama ispod podvožnjaka poput vozača u Miramarskoj kojeg su spašavali zagrebački vatrogasci. U istom problemu našla su se dva vozača mercedesa, jedan na Jankomiru, drugi u Strojarskoj.

7.30 Da, ovako je sinoć izgledalo u pothodniku Importanne centra:

Poplava u Importanne centru u Zagrebu | Autor : Snimio čitatelj

7:20 Većina od 200 odrađenih intervencija, odnosi se na ispumpavanje vode.

– Bilo je par spašavanja starih i nemoćnih ljudi, kao i iz podvožnjaka. Bio je i jedan požar u stanu koji smo na vrijeme ulovili – kažu nam iz VP Zagreb.

7:15 Zagreb se probudio uz tužnu vijest. Tijekom jedne od sinoćnjih intervencija vatrogasaca, preminuo je vatrogasac iz DVD-a Kustošija. Više pročitajte ovdje.

 

VL/https://www.vecernji.hr/Hrvatsko nebo