Laslo Torma: Apsurdno je da ucjenjeni govori o neucjenjivosti!

Vrijeme:4 min, 5 sec

 

Više puta ponovljena izjava premijera i njegove HDZ-ovske svite, da “nitko mene/nas ne može ucjenjivati !” , u svezi zahtijeva sindikata i nekih koalicijskih partnera, je apsurdna, smiješna i toliko nevjerodostojna, da valja tomu posvetiti bar toliko pozornosti koliko javnost zaslužuje, s ciljem ukazivanja na svu apsurdnost ovakove izjave, i nevjerodostojnost i premijera i njegove HDZ-ovske svite.

O čemu se zapravo radi ? Plenković, osoba koja je na do danas nerasvijetljen način došao na čelo HDZ-a, a postao član HDZ-a tek 2011., nakon što se kolebao da li da se učlani u SDP ili HDZ, je osoba koja je svoju dušu davno prodala onima koji su ga dobrano ucjenjivali i uspjeli u tome, iz vrha EU-a, i onih kojima je EU samo krinka za stvaranje budućih Sjedinjenih Država Europe, neke vrste Trećeg Reicha, radi ukidanja svake suverenosti država članica, sa sveopćom EU regulativom, EU Vladom, EU valutom, i “brisanje” svakoga traga nacionalne samosvjesnosti i suverenizma.

Nekoliko očitih činjenica jasno ukazuju na to da je dobrano i uspješno ucjenjivan, mada on sebe žele prikazivati kao jako čvrstog i karakternog “momka”, a najočitije je sljedeće:

-“Prebivajući” van Hrvatske dok se u njoj vodila bitka biti ili ne biti, on se bavio “studiranjem” i “proučavanjem” Institucija Europske zajednice, te “stjecao” praksu u odvjetničkoj tvrtki Stephenson Harwood u Londonu. Čemu su ga tamo naučili, možemo samo pretpostavljati, ali da su ga podučavali o domoljublju prema Hrvatskoj i hrvatskom puku, je malo vjerojatno.

– Po vlastitom priznanju HDZ-u. je pristupio 2011. godine nakon sedamnaest godina profesionalnog rada posvećeno hrvatskim interesima u diplomaciji, međunarodnim odnosima i europskim poslovima, odlučio je započeti novu fazu društveno odgovornog angažmana na političkoj sceni.

-Sva njegova aktivnost nakon toga sve do izbora za novoga predsjednika HDZ-a, 17. srpnja 2016., su posvećena tome da se svojom “diplomatskom” aktivnošću “umili” EU moćnicima, u tolikoj mjeri da ga je Jean Claude Juncker dopuštao sebi da ga tretira kao pedera, šlatajući ga javno po guzici.

-Neočekivanim i neobjašnjivim izborom njega za novoga predsjednika HDZ-a 2016., počela se pokazivati njegovo pravo lice, unatoč njegovoj tvrdnji pred izbore za hrvatski Sabor da mu je program “Gospodarski rast, nova radna mjesta i društvena pravednost, te politika profiliranog i transformiranog HDZ-a”. To njegovo “profiliranje” HDZ-a, to je danas jasno vidljivo, svelo se na pokušaj da se uništi sve što je HDZ bio, a to je domoljublje, suverenizam, jasno ograđivanje od izjednačavanja agresora i žrtve, i jasan stav o lažima “lažnih” antifa, da je Hrvatska ustaška i da su svi Hrvati ustaše i profašisti.

-Nesrećom za Hrvatsku njegovim izborom za premijera, se počeo je u punoj mjeri pokazivati da je “prodan za Judine škude” svojim europskim nalogodavcima, ucijenjen od njih obećanjima za lukrativnu EU karijeru, te za mogućnost da svoje “miljenike”, pod egidom “uspješne” hrvatske diplomacije, ‘uglavi’ na neke zvučne ali beznačajne EU funkcije, te da ubrzo dobije opet beznačajno šestomjesečno predsjedavanje EU vijećem, predstavljajući to kao vlastito veliko diplomatsko dostignuće !

-Sve to vrijeme ovoj “prodanoj i ucjenjenoj” duši nije palo na pamet da se po bilo kojem pitanju suprotstavi EU odlukama koje su bile štetne za Hrvatsko gospodarstvo i društvo
(zabrana trgovanja s onim zemljama kojima je EU odredio sankcije, dok su veliki iz EU s njima imali unosne aranžmane, nalog da se javno deklarira kao “zaštitnik” Ukrajine, i protivnik izbjegličke i suverenističke politike Mađarske i Poljske, nalog o zabrani južnog plinovodnog toka za Hrvatsku, zabrani da se pomaže hrvatskom gospodarstvu, naročito poljoprivredi, dok EU ‘velikani’ to obilato koriste, itd…).

Bi li netko normalan, kome je stalo do hrvatskog suvereniteta, hrvatski interesa u gospodarstvu i politici, radio da nije na neki način ucjenjen i ucjenjivan ? I bi li neki normalni HDZ-ova političar sklapao takve koalicijske sporazume, i bavio se “kupovinom” saborskih zastupnika, da nije ucjenjivan na neki način ? Očito ne bi !

I takav čovjek, takvo “vodstvo” HDZ-a se usuđuju govoriti da njih nitko ne može ucjenjivati ?! Pa oni su na vlasti i drže se svojih fotelja, samo zahvaljujući što “žive” od udovoljavanja ucjenama, bilo HS-a, bilo manjinca, bilo pupovčeva, bilo prodanih duša koje su zalutale u Sabor greškom birača. Kraj ovoga prenemaganja i izigravanja “strong boysa” će pokazati da su i Plenković, i ovakvo vodstvo HDZ.a totalno i apsolutno nevjerodostojni, te da su podložni ucjenjivanju od strane bilo koga, ako to služi njihovom održavanju na vlasti !

Orbana su pokušali ucjenjivati sa prijetnjama iz EU radi suverenističke politike, i to isto su pokušali činiti iz inozemnog bankarskog sektora, no on je ostao pri tome da je interes Mađarske i mađarskog puka iznad svega za njega. No na žalost Plenković i vodstvo HDZ.a su zaboravili na stihove iz pjesme za Gojka (možda ih nikada nisu ni znali) – Hrvatska je iznad svega, političari su samo prolaznici, a narod će suditi o njima ! neke se može dugo lagati, ali se ne može svima lagati stalno i bez konca i kraja !

Laslo Torma, dipl.el.ing. Zagreb/Hrvatsko nebo