CODEX MORALIS CROATICUM Mile Prpa: Hrvatska i Europska Unija, Hrvatska i NATO

Vrijeme:1 min, 32 sec

 

Hrvatska i Europska Unija!

– Ulazak Republike Hrvatske u Europsku Uniju kao njena 28 članica, svakako je trebao biti prijelomni događaj u hrvatskoj povijesti. Možda tako bude u budućnosti, ali već je prošlo godinu i pol dana da Hrvatska, njeni građani, njeno gospodarstvo taj ulazak gotovo ni u čemu nisu osjetili, osim djelomično u sukobu aktualne lijeve vlasti s Europskom Unijom po pojedinim pitanjima (lex Perković i sl.) i po plaćanju visoke članarine za članstvo u njoj. U svakom slučaju, glavni krivac za tako ponašanje je trenutna aktualna lijeva vlast u Hrvatskoj, koja se gotovo u cijelosti okrenula u drugom pravcu – prema regiji i jugonostalgiji.

Za ljubav je potrebno dvoje, ili ako nema ljubavi tada treba postojati makar uzajamni interes. Ni taj dio u Hrvatskoj nije zaživio. Od negativnh utjecaja ulaska u EU treba istaći da je otpočeo proces iseljenja stanovništva iz Hrvatske

No, u svakom slučaju, od budućih vlada, Hrvatska kao država i cijeli njen narod očekuju pozitivni preokret u odnosu prema EU. Tamo doista postoje velike mogućnosti, a sve velike mogućnosti same po sebi nisu dovoljne ako jedna strana iz tog saveza nije sposobna ili nije voljna potruditi se da te mogućnosti i realizira.

Kakva nas sudbina čeka u Europskoj Uniji? Na to pitanje nije teško odgovoriti – dijelit ćemo njenu sudbinu u njenom eventualnom posrnuću, a u njenom blagostanju za pripadajući dio svog kolača trebat ćemo se i te kako boriti. Pri tome trebamo uvijek nastojati ostati svoj na svome i ono što je naše da ostane i dalje naše, a ono što je zajedničko budimo sretni da ne bude protiv nas ili barem nama na štetu……..

…………..Više na stranici CODEX MORALIS CROATICUM (Hrvatski moralni kodeks)

https://hrvatskonebo.com/CodexmoralisCroaticum/2018/08/22/codex-moralis-croaticum-mile-prpa-hrvatska-i-europska-unija-hrvatska-i-nato/

 

CODEX MORALIS CROATICUM/Mile Prpa/Hrvatsko nebo