Grabar Kitarović: Došla sam pokloniti se žrtvama komuninističkog režima

Vrijeme:54 sec

 

 

Na mariborskom groblju Dobrava danas će biti pokopani posmrtni ostaci oko 800 dosad ekshumiranih žrtava iz rudnika Barbarin rov kod sela Huda Jama. Jedno je to od najokrutnijih stratišta nakon Drugog svjetskog rata u Sloveniji u kojem je ubijeno više od dvije tisuće Hrvata.

Pogreb žrtava održat će se poslijepodne, a počast žrtvama prijepodne je odala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

-Mislim da je danas bitno reći nešto zbog povijesti i prije svega budućnosti. Došla sam ovamo pokloniti se svim Hrvatima i svim drugim žrtvama masovnih ubojstava koja je počinio komuninistički režim nakon Drugog svjetskog rata.

Svaka žrtva zaslužuje pijetet i danas je dan kad se u miru, s dostojanstvom i pijetetom moramo pokloniti žrtvama, a povijesna istina mora se utvrditi jer ona je zalog za bolju budućnost – poručila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, Hrvatski helsinški odbor (HHO) u izjavi za javnost podsjetio je da su ratni zločini i izvansudske egzekucije,  bez obzira u ime koje ideologije bile učinjene, najgrublji oblik kršenja temeljnih ljudskih prava.

 

M.M./HESvijet.net/http://www.hrsvijet.net/Hrvatsko nebo

3 thoughts on “Grabar Kitarović: Došla sam pokloniti se žrtvama komuninističkog režima

Comments are closed.