Vidjet ćemo ga kada dođe prijeloman trenutak!

Vrijeme:1 min, 35 sec

 

 

Z. Milanović posjetio je Hrvate u BiH (ne BiH) i po običaju je brutalno iznio želje naših sunarodnjaka, koji mu oduševljeno plješću i zaboravljaju mu prijašnje grijehe. Zaprepastio S. Mesića i I. Josipovića. I sve one, kako u Hrvatskoj tako i u BiH, koji su optuživali Hrvatsku za podjelu BiH i tražili ukidanje Herceg-Bosne. Toliko da jedan kolumnist nečastivog dnevnika se pita: “Tko će zaustaviti Milanovića?” Čak je i ‘premijer’ A. Plenković pokušao zlurado umanjiti Milanovićev pogodak “u sridu” i osjetio potrebu istaknuti da je on rekao “ono što mi govorimo već godinama”. 

Zanimljivo je da iz redova “međunarodne zajednice” gotovo da i nije bilo reakcija na Milanovićeve poruke. Uglavnom šutnja, koja se inače smatra odobravanjem. Međutim, ne bismo se trebali zavaravati. Osjetili smo i do sada kako “međunarodna zajednica” “pomaže” našim sunarodnjacima u ostvarivanju ravnopravnosti i konstitutivnosti u BiH –  kršeći  “frankensteinski” Sporazum koji je sama skrojila i nametnula. Rezultati njezina djelovanja neumoljivi su: prepolovili smo se brojčano, postali de facto gotovo obespravljena manjina, k tome i optužena na Sudu te iste “međunarodne zajednice”, i još mnogo toga.

Ne znamo koji su Milanovićevi dubinski razlozi za takav nastup. No, držimo se načela da ono što je dobro treba pohvaliti, a ono što nije dobro treba kritizirati, bez obzira na to o komu je riječ. Očito je da se ‘kuhaju’ krupne promjene u BiH i da Milanović to zna te se odlučio na takav korak, “preventivno”. Još ćemo vidjeti hoće li u danom trenutku, kada on postane prijeloman, reći ono što naši sunarodnjaci u BiH najviše očekuju: Hrvati u BiH trebaju imati svoj entitet. Živi bili pa vidjeli! Ili čuli.

I zaključno, jedno pitanje i jedna narodna. Pitanje: što će napraviti Hrvatska ako “međunarodna zajednica” pokuša još jednom nametnuti rješenje koje je neprihvatljivo za Hrvate u BiH? Umjesto odgovora poslužimo se narodnom izrekom: “Uzdaj se u se i u svoje kljuse!”

 

(M.O.)/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)