Sućno zlo ne smiju odobravati katolički političari

Vrijeme:1 min, 34 sec

 

 

 

U intervjuu za njemački portal katoličkih vijesti (kath.net) bivši prefekt Kongregacije za nauk vjere, kardinal Gerhard Müller, upozorio je da vlada SAD pod predsjednikom Joeom Bidenom predstavlja trenutnu „koncentraciju političke, medijske i ekonomske moći, te se nalazi na čelu najbrutalnije kampanje u prošlih sto godina za dekristijanizaciju zapadne kulture“. 

Iako su neki biskupi u SAD-u izjavom izrazili svoje protivljenje Bidenovim stajalištima, osobito u svezi s pobačajem, drugi su kritizirali tu izjavu, a najstaknutiji među njima jest kardinal hrvatskog podrijetla Blaise Cupich. Müller je pak naglasio da se „biskup razlikuje od moćnih političara i ideologa po poslušnosti objavljenoj riječi Božjoj. Bio bi lažni apostol kada bi relativizirao naravni zakon (zakon morala) zbog svoje političke sklonosti ili iz sklonosti ovoj ili onoj stranci. Jer svaki čovjek u svojoj savjesti prepoznaje zahtjeve [moralnog zakona] na temelju svog razuma.“ Nadajmo se da su tu kardinalovu poruku shvatili svi biskupi, od naših hrvatskih do samog rimskog biskupa. 

Rekao je također kako „nešto što je sućno zlo“ ne može biti „dopušteno, odobreno i poticano u javnom životu“ od tzv. „katoličkih“ političara, dok se vjera smatra samo privatnom stvari.
„U praktičnom djelovanju, kršćani u parlamentu ili vladama možda ne će uvijek uspjeti provesti naravni zakon (zakon morala) u svim točkama, ali oni nikada ne smiju sudjelovati, aktivno ili pasivno, u zlu. Oni se u najmanju ruku moraju buniti protiv toga i – koliko god mogu – oduprijeti mu se, čak i ako su zbog toga diskriminirani“. 

Nadajmo se da su tu poruku shvatili tzv. katolički političari u cijelom svijetu, ali i u Hrvatskoj oni koji su glasovali „za“ Istambulsku konvencju i oni koji su glasovali „protiv“ znajući da je sigurna većina „za“. Naime, ne znamo kako bi oni glasovali da je njihov glas bio presudan. A ne vidimo da su zbog svoga glasovanja diskriminirani, nego vidimo, dapače, da su neki i bogato nagrađeni.

(MO)/Hrvatsko nebo

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)