Daran Bašić: Herceg Bosnom radikalno odgovoriti na velikobošnjačko ludilo

Vrijeme:6 min, 4 sec

 

U posljednje vrijeme ne prođe dan a da velikobošnjački političari  ne iskoče sa svojim, porukama i “ahdnamama” a hrvatski političari većinu tih poruka ignoriraju ili ako i reagiraju pozivaju se na EU put BiH itd, itd

Posljednji je istupio svojim pismom hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović Denis Bečirović SDP-ov velikobošnjački “antifa jurišnik”

http://hrvatskonebo.com/hrvatskonebo/2018/09/26/atmosfera-ludila-bosnjacki-sdp-ovac-poludio-pa-opleo-po-kolindi-otuzujuci-je-za-ustasluk/

S ovakvim ponašanjem bošnjačkih političara teško da će doći do bilo kakvog napretka i tog EU puta jednostavno nema. Dijagnoza je davno uspostavljena – bošnjačke političke stranke, o kojoj god se radilo još od Daytona, Hrvate vuku za nos. Predugo vremena… čas glume da su razjedinjeni, čas ovo, čas ono, ali se u sekundi homogeniziraju kada se postavi pitanje jednakopravnosti Hrvata.

I jedini neprijatelj kojega se treba riješiti na sve načine su u stvari Hrvati. Hrvati konstitutivan narod u BiH samo na papiru

A u svemu tome već godinama, još od 2000 im stranu drže političari iz Hrvatske. Račan, Mesić, Sanader, Jadranka Kosor, Milanović evo sada i Plenković činjenjem ili nečinjenjem i sve po diktatu EU, SAD.

S vremena na vrijeme “razvesele ” ovo malo Hrvata ispale koju pomirljivu poruku i odu. Malo su radikalniji oko izbora u Hrvatskoj tada ispale nešto i po neku radikalniju izjavu ali to je sve do sljedećih izbora u Hrvatskoj .

Zašto bi se pitanje jednakopravnosti Hrvata uopće postavljalo Bošnjacima, EU, Washingtonu, Turskoj, Brusselu, Zagrebu ?!?!

Jesu li oni vlasnici BiH, ili su Hrvati vlastitim snagama obranili preko 25% teritorija BiH, od čega je 5% uloženo u trampu sa Srbima za Sarajevo i okolnu regiju. Gospodi iz EU, SAD ali i Hrvatske, Turske, Rusije, Srbije i svima koji imaju svoje interese u BiH treba jednostavno reći:

Dosta Vas je na vrh ste nam glave !!!

Mi BiH Hrvati ne živimo ni u kakvom turskom Bosanskom ‘pasjaluku’, nego u zemlji koja je naša domovina, i u kojoj smo autohtoni i državotvorni narod oduvijek, dakle mi smo jedan od tri stupa. Bošnjački političari predugo udaraju u jedan od ta tri stupa ispod pojasa i treba ih jasno upozoriti da takva prljava igra može dovesti do urušavanja hrvatskoga stupa, a time i do urušavanja države BiH jer je drugi, srpski stup odavno spreman na rušenje države.

Treba napokon takvim političarima, Komšiću, Bečiroviću, Suljagiću na jasan način začepiti velikobošnjačku gubicu jer iz te velikobošnjačke gubice samo otrov i laži izlaze. I ne samo njima no svim velikobošnjačkim političarima koji si utvaraju da  oni trebaju odlučivati u ime nas Hrvata.

Trebamo nacrtati kartu Hrvatskoga entiteta koji obuhvaća cca 25% teritorija te ju staviti na stol kao prijedlog, uz zahtjev da se osnuju i nove općine u bošnjačkom entitetu, poput općine Soli i Sutjeska-Vareš, s tim da ovu potonju treba istaknuti kao primjer najperfidnijega etnocida pa zaslužuje biti područje od posebne državne skrbi jer se protjerani stanovnici gotovo i ne vraćaju.

I Čović i svi ostali predstavnici Hrvata u BiH trebaju Bošnjacima, EU, Washingtonu, Zagrebu jasno, nedvosmisleno i energično zajednički reći na dodikovski način, (bez eufemizama i slatkorječivosti hrvatskih političara svih hrvatskih stranaka) da će ili prestati opstruirati realiziranje prava Hrvata kao konstitutivnoga naroda te prestati plašiti narod zahtjevima Hrvata za vlastitim entitetom, ili ćemo pokrenuti postupak razdruživanja i svoju energiju baš kao i Srbi usmjeriti u tom pravcu. Jer je sada posve jasno da Bošnjacima u BiH su jedini neprijatelji Hrvati i njihova konstitutivnost a ne postojanje RS. Sada se pokušava od Hrvata nadoknaditi sve što je izgubljeno u ratu sa Srbima a Hrvate prokazati kao jedine krivce za podjelu BiH .

Gospodo i hrvatski i bošnjački i europski političari. I Washingtonski i Splitski i Daytonski sporazum su potpisali i bošnjački političari uz mentorstvo EU i MZ od kuda onda tvrdnja da su Hrvati dijelili BiH ili da su sudionici zločinačkog pothvata.

Ako su Hrvati dijelili BiH kako je moguće da su primjerice u Washingtonu na to pristali i Bošnjaci i međunarodna zajednica ?

 

*********

Bosna i Hercegovina

Washingtonski sporazum

Potpisali:

Bosansko-hercegovački premijer: Haris Silajdžić

Hrvatski ministar vanjskih poslova: Mate Granić

Predstavnik bh Hrvata: Krešimir Zubak

Konfederacija Sporazum između Bosansko-hercegovačke vlade i bosansko hercegovačkih Hrvata

Washington, DC

1. ožujka 1994
Četiri dana prije kraja veljače 1994. u State Departmentu u Washingtonu, veleposlanici Redman i Galbraith su bili uključeni u razgovore između hrvatskog izaslanstva na čelu s ministrom vanjskih poslova Matom Granićem, i izaslanstva BiH na čelu s premijerom Harisom Silajdžićem. Prvog ožujka, Hrvati i Bošnjaci su dogovorili okvir za federaciju Hrvata i Bošnjaka s većinskim područjima u Bosni i Hercegovini i preliminarni sporazum o konfederaciji između Federacije BiH i Republike Hrvatske.

Na svečanosti u Bijeloj kući, 18. ožujka 1994., premijer BiH Silajdžić i čelnik Hrvata u BiH Zubak potpisali su ustav Federacije BiH, dok su istodobno predsjednici Tuđman i Izetbegović parafirali preliminarni sporazum o konfederaciji.

Potpisnici su se usuglasili o priloženom Okvirnom sporazumu o uspostavi Federacije u području Republike Bosne i Hercegovine s većinskim bošnjačkim i hrvatskim pučanstvom te je priloženi nacrt preliminarni sporazum za konfederaciju između Republike Hrvatske i Federacije Bosne i Hercegovine.

Nadalje, složili su se, da se uspostavi Prijelazni odbor s visokom razinom rada, koji će neposredno poduzeti konkretne korake prema uspostavi Federacije i Konfederacije. Odbor će započeti s radom 4. ožujka 1994. u Beču, te će ih nastojati zaključiti do 15. ožujka 1994

 

 

Mi Hrvati znamo što smo držali uoči Daytona, znamo što je ustupljeno Srbima, i to uglavnom za bošnjačke interese i interese Hrvatske  i znamo što trebamo tražiti kao kompenzaciju: ili cijela Cazinska krajina nadodata na teritorij koji smo držali uoči Daytona + cijela općina Mostar, ili će se tih 5% teritorija namiriti u Mostaru, Konjicu, Uskoplju, Fojnici, Travniku, Bugojnu, Kreševu, itd. kako bi hrvatski teritorij bio kompaktan.

Na žalost po Hrvate oni nemaju  nemaju  političara poput Dodika što god mi mislili o Dodiku.

Dodik nam je davno pokazao što je prava terapija za bošnjački bezobrazluk – samo im oštro i odlučno uzvratiti radikalnim kontraprijedlogom, referendumom, odcijepljenjem koji neće očekivati, ozbiljno im zaprijetiti raspadom zemlje i po cijenu novoga rata, te totalno radikalizirati političku situaciju u FBIH, uz neposluh hrvatskih županija i općina kako bi ista postala neizdrživa svima, pa i njima.

Kao kompromisno rješenje Bošnjacima treba ponuditi kartu na kojoj su iscrtane 5 regija, od kojih je jedna s apsolutnom hrvatskom većinom, jedna s relativnom hrvatskom većinom, jedna s manje-više paritetnom zastupljenošću Hrvata i Bošnjaka sukladno popisu iz ’91., dvije s apsolutnom bošnjačkom većinom, te šesta jedinica “Distrikt Bosne i Hercegovine” koji bi obuhvatio današnju Posavsku županiju, Brčko distrikt, Gradačac, općinu Soli… Distrikt BiH i grad Brčko postali bi novi glavni grad BiH, a Sarajevo postaje obični velegrad u većinski bošnjačkoj regiji. Federacija se ukida, a regije preuzimaju svu nadležnost, te zajednički s RS-om upravljaju Distriktom Bosne i Hercegovine u koji se s vremenom mogu uključiti i neke posavske općine iz RS-a, poput Modriče, Dervente, Šamca, Broda.

I to bi bilo to što se tiče kompromisnih prijedloga. Ispod te razine se ne smije ići jer , ako ne mi ponovno onda će nam djeca u protivnom   u rat za 5-10 godina jer uz ovakav povampireni bošnjački nacional-šovinizam koji je tek u zametku neće se u budućnosti moći živjeti – već sada se više ne može ovako s njima, pa luđačku washingtonsko-daytonsku košulju valja napokon skinuti.

 

Daran Bašić /HercegBosna/ Hrvatsko nebo

Odgovori