“HERCEGBOSANSKA ŠESTORKA”-HAŠKI TRIBUNAL: Hrvati sami sebe protjerali, HVO izmislio mudžahedine

Vrijeme:1 min, 19 sec

 

…..Haaški će tribunal 29. studenog ove godine donijeti drugostupanjsku, pravomoćnu presudu u predmetu “Prlić i ostali”, odnosno, hercegbosanskoj šestorci nepravomoćnom prvostupanjskom presudom, osuđenoj zbog “udruženoj zločinačkog pothvat” protiv tadašnjih, bosanskih Muslimana….. 

 

Podsjetimo, šestoricu bivših dužnosnika Herceg – Bosne, premijera HRHB Jadranka Prlića, ministra obrane HRHB Brunu Stojića, načelnika Glavnog stožera HVO-a Slobodana Praljka, Milivoja Petkovića, načelnika Vojne policije HVO-a Valentina Ćorića i voditelja Odjela za zatočeničke centre i razmjenu zatočenika Haaški sud tereti da su u okviru „udruženog zločinačkog pothvata“ počinili kaznena djela progona, ubojstva, prisilnog premještanja, zatvaranja i zločine protiv čovječnosti protiv, kako stoji u optužnici, bosanskih Muslimana na području Mostara, Stoca, Ljubuškog, Rame, Čapljine, Uskoplja i Vareša.Prema optužnici Tribunala, zločinačke su i same odluke o osnivanju HVO-a 8. travnja 1992. godine, kao i Hrvatska Republika Herceg-Bosna, kao “nelegalni i nelegitimni entitet” stvoren na tlu BiH s ciljem spajanja sa Republikom Hrvatskom. U optužnici je i sama Herceg Bosna definirana kao „samoproglašeni entitet“ dok su HVO i HDZ BiH okvalificirani kao ključne strukture i instrumenti udruženog zločinačkog pothvata.Primjena pravnog instituta “udruženog zločinačkog pothvata” u predmetu Prlić i ostali odnosi se na koncept zajedničke namjere i stanja svijesti u kom su izvršitelji svjesni kako će njihov zajednički plan dovesti do zločina no svjesno pristaju na njega.Upravo je tim konceptom kvalificirana zajednička i individualna realizacija zločinačkih namjera, odnosno, ratnih zločin.

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna/Moja Domovina……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/11/09/hercegbosanska-sestorka-haski-tribunal-hrvati-sami-sebe-protjerali-hvo-izmislio-mudzahedine/

 

Hrvatsko nebo/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg Bosna/Moja Domovina

One thought on ““HERCEGBOSANSKA ŠESTORKA”-HAŠKI TRIBUNAL: Hrvati sami sebe protjerali, HVO izmislio mudžahedine

Odgovori