KOMU SMETA JEDNAKOPRAVNOST ? Treći entitet još uvijek je bauk samo za Bošnjake, a evo i zašto

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

Jasno je da Bošnjaci neće stati sa sadašnjom hegemonističkom politikom prema nebošnjacima. No, oni koji su im dozvolili da takvu politiku provode u stanju su jednim potezom pera tu politiku do kraja obuzdati i stvari vratiti na početnu – daytonsku – poziciju.

Tragično pogrešnu politiku vodila je međunarodna zajednica u BiH od kraja rata do danas, no to se već neko vrijeme ubrzano mijenja. Međunarodna zajednica je od kraja devedesetih do danas vodila izrazito probošnjačku politiku koja je potpuno poremetila balans odnosa između dva konstitutivna naroda u hrvatsko-bošnjačkoj Federaciji BiH.

Podsjetimo samo da se bez suglasnosti Hrvata krajem devedesetih ništa nije moglo staviti čak ni na dnevni red zakonodavnih tijela na razini FBiH i BiH, dok se danas došlo u situaciju da Hrvati de facto žive u bošnjačkom entitetu i srpsko-bošnjačkoj državi BiH.

Srbi su svoju poziciju stekli u Daytonu i danas ju ni u kojem slučaju ne žele oslabiti, dok su, pak, Bošnjaci svoju sadašnju poziciju političke nadmoći nad Hrvatima stekli uz pomoć međunarodne zajednice utjelovljene u visokim predstavnicima. Jer, nije Zlatko Lagumdžija izmislio Željka Komšića, niti je platformašku Vladu potvrdio Parlament FBiH. Ne, to su zlodjela tadašnje američke administracije koja se slijepo ulizivala islamskom svijetu, naravno, preko leđa Hrvata.

Danas se, pak, stvari mijenjaju i međunarodni faktor postaje svjestan svojih krivih poteza u BiH……………

………..Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/10/26/komu-smeta-jednakopravnost-treci-entitet-jos-uvijek-je-bauk-samo-za-bosnjake-a-evo-i-zasto/

 

Jurica Gudelj /Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/Herceg Bosna -Moja Domovina /Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)