Predsjednica Hrvatske s Putinom razgovarala i o Izmjenama izbornog zakona u BiH

Vrijeme:1 min, 26 sec

 

Više od pola sata u Moskvi razgovarali su predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i ruski premijer Dmitrij Medvedev i izrazili zadovoljstvo što nakon zastoja u odnosima Hrvatske i Ruske Federacije gospodarska pitanja ponovo dolaze u prvi plan.

Premijer Medvedev bio je upoznat i s opsežnim razgovorima koje su vodili Grabar-Kitarović i Vladimir Putin oko Agrokora, o čemu se u Sočiju razgovaralo u više navrata, prenosi Jutarnji list.

Pitanje BiH

Jutarnjem je potvrđeno da je Vladimir Putin u jednom trenutku tijekom radnog ručka, na kojem je bio i glavni direktor Sberbanka Herman Gref, upitao direktora koliko iznosi dug Agrokora prema ruskim bankama i dobio odgovor da je riječ o 1,1 milijardi eura.

“A koliko godišnje zarađuje Sberbank?”, pitao je Putin Grefa, koji mu je odgovorio da je riječ o 12 do 13 milijardi eura. Putin se na to nasmijao i rekao: “Koja škrtica, a problem mu je jedna milijarda”. Nakon toga se obratio hrvatskom i ruskom izaslanstvu: “Pa u čemu je problem, riješite to odmah”.

Članove hrvatskog izaslanstva posebno je obradovao stav predsjednika Putina da Rusija bezrezervno podržava i da će podržavati teritorijalnu cjelovitost BiH.

Ruski predsjednik dao je i podršku za daljnje provođenje reformi kako bi se osigurala ravnopravnost sva tri naroda u BiH.

Kada se s Putinom poveo razgovor oko inicijative za promjenu izbornog zakona odgovor je glasio: “Razgovarat ćemo o tome”.

Da se u Sočiju i Moskvi razgovaralo o Agrokoru, potvrdila je i Grabar-Kitarović, rekavši da je pojasnila stavove hrvatske Vlade……….

……….Više na stranici …….Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/10/20/predsjednica-hrvatske-s-putinom-razgovarala-i-o-izmjenama-izbornog-zakona-u-bih/

 

HMS/Herceg Bosna -Moja Domovina /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)