Bevanda zatražio žuran sastanak Izvršnog obavještajnog komiteta, Radončić: OSA je postala novi AID

Vrijeme:1 min, 1 sec

 

Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) BiH postala je poligon za afere, a posljednja u nizu o prisluškivanju dužnosnika Hrvatske treba da bude povod za detaljno pretresanje stanja u ovoj agenciji, smatraju članovi Zajedničkog povjerenstva Parlamenta BiH za nadzor nad radom OSA-e.

Nakon što je hrvatski tjednik “Nacional” objavio saznanja o prisluškivanju hrvatskih političara i poduzetnika od strane OSA, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda zatražio je žuran sastanak Izvršnog obavještajnog komiteta, koji čine predsjedavajući Vijeća ministara i njegova dva zamjenika, piše “Glas Srpske”. Najavljen je i dolazak predstavnika hrvatske obavještajne službe SOA-e u BiH.

S obzirom na to da je riječ o samo jednoj u nizu afera prisluškivanja u kojima se kao akter pojavljuje OSA, član parlamentarne Komisije za nadzor nad radom te agencije Predrag Kožul najavio je da će zatražiti istragu njenog rada.

– Tražit ću preciznu istragu novonastale situacije. Povjerenstvo ima široke nadležnosti u nadzoru rada OSA-e koje ćemo nastojati iskoristiti da do kraja rasvijetlimo činjenice – rekao je Kožul………

 

………Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/09/25/bevanda-zatrazio-zuran-sastanak-izvrsnog-obavjestajnog-komiteta-radoncic-osa-je-postala-novi-aid/

 

HMS/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg -Bosna Moja Domovina /Hrvatsko nebo

Odgovori