LJUBIĆ : Uzurpacija institucija demaskira bošnjačku politiku koja doživljava fijasko

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

Uporni pokušaji uzurpacije institucija Bosne i Hercegovine od bošnjačkih političara – u prvom redu dužnosnika SDA, rezultirat će jednim fijaskom i neće utjecati niti na jedan bitan proces, rekao je za Dnevnik.ba predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Božo Ljubić.

 

Naime, u svega nekoliko tjedana dužnosnici SDA su uzeli sebi za pravo pisati službenom Bruxellesu na način da svoja osobna stajališta podvaljuju kao stavove BiH. Najsvježiji je primjer dvojice zastupnika SDA Šefika Džaferovića i Safeta Softića koji su u srijedu u pismu zatražili od predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija „pomoć u zaustavljanju gradnje Pelješkog mosta dok se ne riješi pitanje morske granice između BiH i Hrvatske kod Neumskog zaljeva“. Time su nastavili višemjesečne napade bošnjačkih čelnika na taj ključni projekt Republike Hrvatske.

U pismu čije su preslike upućene i na adrese drugih visokih europskih dužnosnika poput predsjednika Europske komisije Jan Claude-Junckera, zamjenici predsjedatelja Zastupničkog i Doma naroda parlamenta Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Safet Softić su rekli kako BiH nikada nije dala formalnu suglasnost za gradnju Pelješkog mosta pa ga se ne bi smjelo graditi. Pismo je predstavljeno kao službeni stav BiH………….

Više na stranici Herceg-Bosna Moja Domovina

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/09/08/ljubic-uzurpacija-institucija-demaskira-bosnjacku-politiku-koja-dozivljava-fijasko/

 

HMS/Herceg-Bosna Moja Domovina /Hrvatsko nebo

Odgovori