ČETNIČKO-PARTIZANSKI USTANICI: Spalili crkvu i 20 sela, ubili župnika i 240 vjernika u župi Krnjeuša

Vrijeme:1 min, 3 sec

 

…..U uvodnom pozdravu župnik Klečina naglasio je kako kao vjernici Krnjeušu – i ako danas tamo ne živi ni jedan katolik i nema vidljivih tragova postojanja župe – ne bismo trebali zvati bivšom župom, budući da smo kao živuća Crkva u zajedništvu s pokojnima, a u Krnjeuši uskrsnuće čekaju zemni ostatci mnogih vjernika, po grobljima gdje su pokopani ili po jamama gdje su u mržnji bačeni.

U  propovijedi je biskup Komarica istaknuo da je od prvih stoljeća postojanjaCrkve, sveta dužnost kršćana pokapanje mrtvih i molitva za mrtve. Naveo je da su u Krnjeuši prije 76 godina, u mjesecu kolovozu ubijena 232 civila katolika bez i kakvog suda i presude, a među njima i mladi krnjeuški župnik Krešimir Barišić, te trojica sjemeništaraca: Ivan Skender (12 godina), Jure Tomičić (17 godina) i Ilija Poplašen (18 godina).

Biskup je potom vjernike podsjetio na riječi pape Franje izrečene prigodom posjeta Sarajevu prije dvijegodine:
“Nemate pravo zaboraviti svoju povijest i mučenike. Ne radi osvete, nego zato da budete mirotvorci, da biste mogli ljubiti poput njih”…..

 

……….Više na stranici:Herceg Bosna/Moja Domovina……….

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/08/13/cetnicko-partizanski-ustanici-spalili-crkvu-i-20-sela-ubili-zupnika-i-240-vjernika-u-zupi-krnjeusa/

 

Herceg Bosna/Moja Domovina/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)