General Ljubo Česić Rojs : „Još jednom kažem – ja sam vojnik i krumpire gulim samo svojoj djeci!…… “

Vrijeme:1 min, 18 sec

 

 

General Ljubo Ćesić Rojs ne ide u zatvor!

General Ljubo Ćesić Rojs, koji se 31. srpnja 2017. trebao javiti Probacijskom uredu u Zagrebu na izvršenje pravomoćne kazne od godinu dana zatvora, koja mu je zamijenjena za rad za opće dobro, neće to učiniti, već će, kao što je i najavio, 5. kolovoza, kao i svake godine, otići sa suborcima u Knin, na obilježavanje još jedne obljetnice Vojno – redarstvene operacije Oluja, u kojoj je i sam sudjelovao. Naime, putem svoje odvjetnice Vesne Škare Ožbolt uspio je odgoditi izvršenje kazne, ali samo do 17. kolovoza o.g.

General nam je rekao da i dalje ostaje pri svojoj odluci da neće „guliti krumpire“, već će radije otići u zatvor, iako je nevin osuđen.

„Još jednom kažem – ja sam vojnik i krumpire gulim samo svojoj djeci! Mene, koji sam čitav hrvatski obrambeni Domovinski rat proveo na terenu, nitko neće podcjenjivati. Ako treba, neka me zatvore, kao što su to učinili i sa nekim drugim hrvatskim braniteljima, pa čak i generalima. Već sam ranije najavio da moram i ove godine na obljetnicu biti u Kninu i ako žele neka me tamo hapse. Međutim, došlo je priopćenje da se moram javiti ne 31. srpnja već 17. kolovoza, što ću i učiniti, ali i dalje ću se boriti za svoja prava“ – kazao je Rojs, koji je uzgred i dodao da mu je ova presuda namjerno dostavljena prije Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te da kao takva nosi i određenu poruku.

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)