Savezništvo Hrvata i Srba- protuteža bošnjačkom hegemonizmu

Vrijeme:2 min, 1 sec

 

Političko savezništvo Hrvata i Srba, kojeg su u Mostaru učvrstile vodeće stranke ova dva naroda, HDZ BiH i SNSD, za svakog objektivnog promatrača zbivanja u BiH, nemoguće je protumačiti drugačije doli kao protutežu bošnjačkom hegemonizmu, koji se očituje u svakodnevnom, otvorenom i sve agresivnijem zagovaranju građanske BiH.

Znamo li kako građanski koncept podrazumjeva načelo jedan čovjek – jedan glas, ne treba biti odveć pametan pa zaključiti kako on u svojoj operacionalizaciji vodi eliminaciji Hrvata i Srba kao naroda, ustavnih dioničara Bosne i Hercegovine i njezino pretvaranje u državu većinskog naroda- Bošnjaka.

I neke hrvatske kritičare tog savezništva valja podsjetiti kako bi platformaška vlast nakon izbora 2010., bila uspostavljena, bez predstavnika Hrvata, ne samo u Federaciji, veća i na razini BiH s premijerom, sarajevskim akademikom i SDP-ovim mandatarom, Slavom Kukićem na čelu, da nije bilo savezništva HDZ-a s Dodikovim SNSD-om.

Najteži krimen Dodika i Čovića, sudeći po sinoćenjem priopćenju SDA, je u tome što oni vode „antibosansku politiku“. Ta „optužba“, zapravo, je najveći kompliment koji je dvojici lidera mogao biti udjeljen, jer antibosanska politika podrazumjeva opiranje pretvaranju tronacionalne Bosne i Hercegovine u Bosnu, državu Bosanaca, u kojoj bi suvereni narodi bili tretirani kao nekakve etnije, etničke skupine jedinstvene bosanske nacije.

Oni koji se suprostavljaju toj suludoj politici Sarajeva, koja razara Bosnu i Hercegovinu, po istom receptu po kojem je velikosrpski hegemonizam razorio Jugoslaviju, ne dijele niti destabiliziraju BiH, kako to tvrdi SDA, već je spašavaju.

Na žalost, slabi su izgledi da u tome uspiju, kada u bošnjačkim političkim, medijskim i intelektualnim krugovima, još uvijek nema nikoga tko je spreman javno se usprotiviti građanskom konceptu BiH- konceptu koji ruši ustavne i stvarne temelje Bosne i Hercegovine, kao države tri ravnopravna, suverena naroda. Ako i ima onih koji su svijesni destruktivnosti takve politike, vjerojatno se boje to javno reći, jer bi gotovo sigurno bili proglašeni izdajnicima.

Zagovaranju građanske BiH, iliti „probosanskim snagama“ sinoć se u intervju jednoj sarajevskoj televiziji pridružio i poglavar Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović. I on je, poput mnogih drugih bošnjačkih političara i samozvanih analitičara- nametanje građanskog koncepta- što je samo eufemizam za političko potčinjavanje Hrvata i Srba,  odnosno njihovu eliminaciju, kao suverenih nacija, koje tvore BiH, predstavio kao „europsku vrijednost“ i „europsku pravnu normu“……………

……………..Više na stranici Herceg Bosna Moja Domovina

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/07/15/saveznistvo-hrvata-i-srba-protuteza-bosnjackom-hegemonizmu/

 

 Milan Šutalo /HMS/ http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna Hrvatsko nebo 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)