16: 27 Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti uhićen je H. N. iz Kaknja, a nakon što je Predsjednik Federacije Marinko Čavara prijavio nadležnim tijelima fizičku ugroženost.

Marinko Čavara, predsjednik Federacije BiH, prijavio je nadležnim organima “sumnjiv slučaj”, požalivši im se da mu je “život bio ugrožen” 5. srpnja kada se vozio autoputem Kakanj – Zenica. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti uhapšen je H. N. iz Kaknja.

“Službenici Policijske stanice Kakanj su 7. srpnja, u suradnji sa službenicima Federalne uprave policije, identificirali H. N. zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti i lišili ga slobode”, rekli su u MUP-a Zeničko-dobojske županije.

Naveli su da je nad uhićenim isti dan zavedena kriminalistička obrada, a da je narednog dana predan Tužiteljstvu Zeničko-dobojske županije na nadležnost i dalje postupanje.

Uhićeni je od ranije poznat policiji.

Čavara: Život mi je bio ugrožen

13.53: Predsjednik FBiH Marinko Čavara održao je danas konferenciju za medije na kojem je priopćio kako je podnio prijavu nadležnim institucijama zbog sumnjivog događaja koji mu se dogodio na autoputu Kakanj – Zenica 5. srpnja kada je osjetio da mu je život ugrožen, prenosi Klix.ba

Kako se navodi u prijavi, događaj se dogodio između 17:15 sati i 17:30 sati na dionici Kakanj – Zenica kada se kretao prema Lašvi. Predsjednik FBiH je tada krenuo kući u Busovaču i oslobodio je osobno osiguranje. Njegov vozač je vozio službeni automobil Audi do naplatne kućice u Kaknju kada je Čavara prešao na mjesto vozača jer su se zaustavili kako bi vozač očistio vjetrobransko staklo.

“Uočio sam vozilo parkirano uz branik s lijeve strane i primijetio sam da me nepomično gledaju bez reakcije, što mi je bilo sumnjivo jer smo se tu nalazili pet minuta i nikada do sada nisam vidio zaustavljena vozila. Namjerno sam se zadržao da prođe još jedan kamion, a zatim se polukružno okrenuo u pravcu Zenice. Vozilo je krenulo za nama. Vozio sam 110 kilometara na sat kako bih provjerio da li me prate, a oni su vozili za nama s rastojanjem od 100 metara. Nakon šest kilometara pretekli su nas i otišli ispred 500 metara da bi držali to odstojanje. Kako smo se približavali silasku s autoputa Bilješevo, automobil je usporio pored parkiranog kombija u zaustavnoj traci i razgovarali su”, rekao je Čavara.

Kako se predsjednikov automobil približavao, kombi je krenuo, ali ga je propustio, dok je prvobitno vozilo bilo parkirano kod podvožnjaka ispred autoceste, a kombi se dvoumio skrenuti ili nastavi voziti.

“Da sam skrenuo ka podvožnjaku život bi mi bio ugrožen jer bih bio blokiran. Krenuo sam ka Zenici. Osjetio sam nesigurnost i zbog cjelokupne sumnjive situacije sve sam prijavio nadležnim institucijama. Ne želim prejudicirati ništa, ali tražim odgovor od nadležnih institucija. Čudno je i to što nitko nije pisao o ovome i što nije procurila informacija jer da sam ‘pokupio’ neki prometni znak svi bi znali”, rekao je Čavara.

Kada je došao do naplatnih kućica u Zenici predstavio se policajcima i ispričao što mu se dogodilo, te ističe kako su veoma profesionalno postupili. Zahvalio se svim policijskim službenicima koji rade na ovom slučaju i brinu o njegovoj sigurnosti.

Predsjednik FBiH inače ima pravo na policijsku pratnju 0-24 sata, ali je Čavara istakao kako je tijekom ove dvije godine često oslobađao obveza svoje osiguranje jer se nikada do sada nije osjećao ugroženo

 

HMS/ http://hms.ba/HercegBosna – Hrvatsko nebo

Komentari

komentara