Na svaki istup hrvatskih dužnosnika Građanski savez Reufa Bajrovića reagira govorom mrženje. Ova minorna sarajevska politička stranka tako legitiman zahtijev predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića za reorganizacijom BiH nakon izbora 2018. naziva “prijetnjom”, Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu “zločinačkim podhvatom”, a predsjednika Hrvatske, hrvatskog ministra obrane i predsjednika HRHB; Franju Tuđmana, Gojka Šuška i Matu Bobana zločincima, piše Hrvatski Medijski Servis.

“Građanski savez (GS) najoštrije osuđuje prijetnje Dragana Čovića reorganizacijom Bosne i Hercegovine i obnovom Herceg-Bosne, zajedničkog zločinačkog poduhvata čiji su lideri osuđeni na više od sto godina zatvora.  Čovićev plan je da nastavi tamo gdje su stali zločinci Franjo Tuđman, Gojko Šušak i Mate Boban i neće prezati ni od nasilja da riječima njegovih propagandista “uljudi Bošnjake”.

Predsjedniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću i drugim hrvatskim dužnosicima Građanski savez imputira kako prijete nasiljem, dok vlast u Hrvatskoj naziva pokroviteljem ustaštva”.

“Zajedno sa otvorenim povampirenjem ustaštva u susjednoj Hrvatskoj, uz pokroviteljstvo predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Čović i HDZ predstavljaju najozbiljniju prijetnju miru. Jedini razlog što im to polazi za rukom je što u Sarajevu imaju u najboljem slučaju kukavice, a u najgorem izdajnike”, stoji međuostalim u jučerašnjem priopćenju Grđanskog saveza.

Ova stranka ide i korak dalje izričući prijetnje Hrvatima, kakve je svojevremno u Skupštini SR BiH Radovan Karadžić uputio Muslimanima, nakon čega je uslijedio brutalni napad JNA srpskocrnogorskih rezervisa.

-Mi u Građanskom savezu želimo još jednom pozvati birače HDZ-a da razmisle o tome kojim putem ih je poveo Dragan Čović. Mi smatramo da je riječ o putu koji vodi u pakao, priopćio je GS Reufa Bajrovića.

Podsjetimo lider SDS-a i Haški optuženik Radovan Karadžić 14. listopada 1991. tijekom rasprave o održavanju referenduma o neovisnosti BiH za govornicom Skupštine SR BiH, međuostalim je kazao: “Nemojte misliti da nećete Bosnu i Hercegovinu odvesti u pakao, a muslimanski narod možda u nestanak”./HMS/

 

Hrvatski Medijski Servis/http://hms.ba/Herceg Bosna/Hrvatsko nebo

Komentari

komentara