MILOZVUČNA ZAMKA : Tko su zapravo borci protiv podjela?

Vrijeme:1 min, 8 sec

 

Osnovna težnja boraca protiv podjela je da se „ljudi ne dijele prema vjeri i naciji“, da se naše razlike zatome i da naposljetku postanemo građansko društvo u kojem neće biti konstitutivnih naroda, niti entiteta, niti županija. Bit ćemo jedna složna država u kojoj vrijedi pravilo jedan čovjek jedan glas, u kojem biramo jednog predsjednika i vladu i u kojem je „glavni“ onaj koga je brojčano najviše.

 

Biti protiv bilo kakve vrste podjela postala je „glazba za uši“ međunarodni zajednice u BiH i regiji. Tako se financiraju razno-razni antipodjelaši – od prilično jakih sarajevocentričnih medija, pa do opskurnih NVO organizacija kojima je jedina svrha crpiti nečiji novac pri tom vrišteći kako ništa ne valja, podjele ponajviše.

Uglavnom je u suštini riječ o sarajevskim političarima i njihovim satelitima koji ciljaju na bošnjačko biračko tijelo. Motivi su im dvojaki: dok s jedne strane umilno zvuče međunarodnoj zajednici koja ih zauzvrat (i financijski) podržava, između redaka šalju poruku potencijalnom (bošnjačkom) biračkom tijelu kako će cijela Bosna i Hercegovina postati njihovom.

Tako je cijela jedna plejada sarajevskih političkih, medijskih i drugih nevladinih organizacija silno posvećena borbi „protiv podjela“.

No, što „borba protiv podjela“ zapravo podrazumijeva?……

 

………..više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/06/12/milozvucna-zamka-tko-su-zapravo-borci-protiv-podjela/

 

JURICA GUDELJ/Dnevnik.ba / http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori