15.
POMOĆ RH MUSLIMANIMA-BOŠNJACIMA
U BiH I
MUSLIMANSKOJ VOJSCI – A BiH

ČINJENICE

KOMENTAR General-pukovnika Slobodana Praljka  :

A sada, uvaženi čitatelju, slijede veličanstveni, divni, krasni, lijepi, kristalno jasni i istiniti dokazi zločinačkog ponašanja političkog i vojnog vodstva Republike Hrvatske prema BiH, prema Muslimanima-Bošnjacima i prema A BiH (muslimanskoj vojsci) u BiH.

Jest činjenica da je na Republiku Hrvatsku izvršena agresija, jest činjenica da RH ima četiri milijuna stanovnika, jest činjenica da smo pod embargom na kupnju oružja (nadasve briljantna, umna, pravedna, humana odluka Vijeća sigurnosti UN-a), jest činjenica da je 1/3 hrvatskog teritorija pod okupacijom, a promet, a gospodarstvo, a turizam, … ali, ali ništa, ama baš ništa ne može zaustaviti „udružene zločince“ da se ponašaju onako kako govore i dokazuju to sljedeći DOKAZI (MINIMALAN IZBOR DOKAZA).

Jer, smišljali su i smišljali kako treba raditi i što treba učiniti kako bi se ostvario njihov naum – otkinuti komad BiH, protjerati Muslimane i sve ostalo što tvrdi optužnica.

Što da ja vas upućujem, pametni i umni ste ljudi, istini nadasve skloni i privrženi, pa IZVOLITE. PREDGOVOR /KOMENTAR KOJI SAM UZ OVE DOKUMENTE RANIJE OBJAVIO, OSTAVLJAM VAM NA UVID KAO DOKAZ KAKO UDRUŽENI ZLOČINAC LAŽE.

PREDGOVOR*

Nikad u povijesti ratovanja jedan narod – ( Hrvati ) – nije tako i toliko pomogao drugi narod – ( Bošnjaci-Muslimani ) – i onda kada su potonji okrenuli svoju vojsku – ( A BiH ) – protiv Hrvata – ( HVO-a ) – u BiH.

A te je Hrvate tada ”vodio” dr. Franjo Tuđman.

I to, kako govore: ” Autoritarno”.

Nikad u povijesti ratovanja zapovjednik jedne vojske ( HVO-a ) nije propuštao konvoje oružja ( i ostalog ) drugoj vojsci ( A BIH ) i onda kada je ta vojska ( A BIH ) to oružje ( i ostalo ) koristila za napade na one koji su joj to propustili.

A za tu A BIH propuštani su konvoji

I oružja

I municije

I vojnika

I nafte

I repromaterijala

I hrane

I lijekova

I mudžahedina ( ” Humanitarni radnici” )

Itd.

I onda kada su protjerivani Hrvati iz općina, A BiH je dobivala skoro svu logistiku iz Hrvatske ili preko Hrvatske i preko HZ HB.

I onda kada su neke postrojbe A BiH i pojedini pripadnici te vojske ubijali Hrvate, civile i zarobljene pripadnike HVO, ta je vojska ( A BiH ) dobivala skoro svu logistiku iz Hrvatske, ili preko Hrvatske i preko HZ HB.

A takvo ponašanje ne postoji u povijesti ratova.

Sve ima svoju mjeru pa i zločini u ratu.

Činjenična je mjera zločina u sukobu između HVO-a i A BiH ovakva:

1. Najmanje sedam puta više civila Hrvata i zarobljenih pripadnika HVO-a ubili su ”neki” pripadnici A BiH, nego što su neki pripadnici HVO-a ubili civila Muslimana – Bošnjaka i zarobljenih pripadnika A BiH.

2. Najmanje sedam puta više Hrvata protjerala je A BiH s njihovih ognjišta nego što je HVO protjerao Muslimana – Bošnjaka s njihovih ognjišta.

A to što ove činjenice ne odgovaraju proizvedenim lažima, nije me briga. To jest ili će postati problem  onih koji su lagali, koji su govorili neistine, koji su šutjeli ?

Već ste pomislili da opravdavam zločine i odmazdu?

Ne, ja samo utvrđujem materijalne činjenice.

——————————-

* Izvadak iz Knjige 1 Slobodana Praljka, pogl.II: “ISTINA O POMOĆI REPUBLIKE HRVATSKE MUSLIMANIMA
BOSNE I HERCEGOVINE I ARMIJI BiH (MUSLIMANSKO-BOŠNJAČKA VOJSKA)”, Zagreb, ožujak 2014.

16.
POMOĆ REPUBLIKE HRVATSKE U
NAORUŽAVANJU ARMIJE BiH

ČINJENICE


Priručnik General – pukovnik Slobodan Praljak : 14. GENERAL KLEIN, VELEPOSLANIK OKUN, VELEPOSLANIK GALBRAITH – IZJAVE

Izvor:

Prof. SLOBODAN PRALJAK, dipl.ing.
Kazališni i filmski redatelj – Akademija
dramske umjetnosti Sveučilišta u
Zagrebu
General-pukovnik Hrvatske vojske u
mirovini

Izdavač:

„Oktavijan“ d.o.o.
Radnička cesta 39
HR-10000 Zagreb
Republika Hrvatska
Urednik:
Nikola Babić Praljak
Grafička obrada: GENS94, Zagreb
ISBN 978-953-7597-14-6
CIP zapis je dostupan u računalnome katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
000956547

  

Za portal priredio Daran Bašić /HercegBosna-Hrvatsko nebo

Komentari

komentara