Priručnik General – pukovnik Slobodan Praljak : 11. ŠTO O ALIJI IZETBEGOVIĆU I NJEGOVIM STAVOVIMA PIŠE NJEGOV PRVI VOJNIK

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

 

ŠTO O ALIJI IZETBEGOVIĆU I
NJEGOVIM STAVOVIMA PIŠE NJEGOV
PRVI VOJNIK
KADA JE KNJIGA OBJAVLJENA, NA SEFERA
HALILOVIĆA POKUŠAN JE ATENTAT U
SARAJEVU.
UBILI SU MU ŽENU.

ČINJENICE

 

KOMENTAR General-pukovnika Slobodana Praljka  :

U ovom dokumentu možete pročitati kakvi su odnosi zapovjednika A BiH (Izetbegović) i njegovog prvog vojnika (Halilovića).

Sefer tvrdi:

a) Izetbegović tvrdi da rata u BiH neće biti;

b) Izetbegović je neutralan kada se s teritorija njegove države razara Dubrovnik i drugi dijelovi Hrvatske;

c) „Ovo nije naš rat“ govori Izetbegović kada je razoreno selo Ravno u BiH; (tamo su Hrvati i logično je da piscu „Islamske deklaracije“ to nije „njegov rat“);

d) 10. marta 1992. za Izetbegovića je agresija na Hrvatsku „prljavi rat koji je harao Hrvatskom“, a nakon takvog rata „jugoslavenski se narod budi iz košmara“.

Kada se taj i takav jugoslavenski narod po Aliji probudi iz košmara, on u BiH neće ratovati. Zatim 17. marta u „DANASU“, novinarima istog intelektualnog dometa, objašnjava da je JNA danas drugačija „po kvalitetu, po kvantitetu, po psihologiji, pa i po namjerama i ciljevima. Armija neće okupirati BOSNU (opet nema Hercegovine u nazivu te države), neće izvršiti državni udar“.

Kratko i jasno, „promišljeno“ i „pametno“, „on se zalaže za mir“, „on ne širi ideje rata“, „njegova je politika „politika pomirenja“ i kada mi netko kaže da je povijest učiteljica života, ja idem povraćati.

e) 5. marta 1992.: „Situacija je pod kontrolom i mirno šetajte gradom (Sarajevom)“;  A Mostarom, Izetbegoviću, a Širokim Brijegom i Ljubuškim, a Čapljinom, a Ravnim … ?

f) Sefer konstatira da je „BiH praktično, pored Vojvodine, postala osnovica za izvođenje operacije na Hrvatsku“; Vidjet ćemo kasnije što kaže PRAVO o uporabi vojske spram napadača, što je vojište, a što ratište i čija je vojska mogla i gdje je mogla i smjela ratovati.

g) I na kraju; 26. aprila iliti travnja, kada u Sarajevu ima već 1000 mrtvih (po Haliloviću), Izetbegović vjeruje da će se JNA „pretvoriti u bosansku armiju“!! (Opet BOSNA, valjda zato što se u Hercegovačku armiju sigurno neće pretvoriti.)

Komentirajte molim, čitatelji moji, nadasve umni………

……………..Više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/30/prirucnik-general-pukovnik-slobodan-praljak-11-sto-o-aliji-izetbegovicu-i-njegovim-stavovima-pise-njegov-prvi-vojnik/

 

Za portal priredio Daran Bašić / http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna-Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)