Priručnik General -pukovnik Slobodan Praljak : SEFER HALILOVIĆ, ZAPOVJEDNIK “PATRIOTSKE LIGE”, TAJNE VOJNE ORGANIZACIJE MUSLIMANA U BiH, NAČELNIK GLAVNOG STOŽERA A BiH – MUSLIMANSKE VOJSKE U BiH

Vrijeme:1 min, 55 sec

 

SEFER HALILOVIĆ,
ZAPOVJEDNIK “PATRIOTSKE LIGE”,
TAJNE VOJNE ORGANIZACIJE
MUSLIMANA U BiH,
NAČELNIK GLAVNOG STOŽERA A BiH
– MUSLIMANSKE VOJSKE U BiH

ČINJENICE

KOMENTAR General-pukovnika SlobodanaPraljka 

SEFER HALILOVIĆ: „LUKAVA STRATEGIJA“ – SARAJEVO

Na tim stranicama piše Sefer Halilović, načelnik GŠ A BiH, bivši radnik i suradnik KOS-a, kada i gdje Alija Izetbegović i Ejup Ganić govore o svojim pregovorima i planovima zamjene teritorija i naroda Sandžaka za teritorij i narod Istočne Hercegovine.

Komad Srbije za komad BiH.

A Sefer je tada već imenovan u „Predsjedništvo BiH“, kao da je to „Predsjedništvo BiH“ institucija DVD-a u Prnjavoru, a ne skup ljudi koji su izabrani na slobodnim izborima.

Na pregovorima u Ženevi, mjestu gdje su se vodili razgovori o tome kako UREDITI POLITIČKI USTROJ BiH, za Sefera je Halilovića delegacija koju vodi Izetbegović BOSANSKA, a ne BOSANSKOHERCEGOVAČKA, delegacije Hrvata i Srba su ustaške i četničke delegacije pa je situacija zastrašujuća jer je „palata UN puna četnika i ustaša“.

Pravu, izvornu i demokratsku delegaciju BiH čine samo on, Sefer Halilović i njegovo društvo iz TEMELJNOG NARODA BiH prostora.

S tim čovjekom, s njegovim mišljenjem i stavovima formiranim u učionicama KOS-a, mi iz HVO-a trebali  smo formirati zajedničko zapovjedništvo i napraviti efikasnu i zajedničku vojsku. Koliko truda i uzaludnih pokušaja je propalo? Koliko je štete naneseno hrvatskom narodu?

U dokumentu D-8 piše i što je na povratku iz Švicarske, u zrakoplovu, Izetbegović govorio o savjetima Arafatovim, kako treba uzeti svoj komad i praviti svoju državu.

Halilović se ne slaže sa stavovima svog vrhovnog zapovjednika, jer Sefer  „ne uskraćuje nikom ko poštuje bosansku državu nikakvo pravo“.

A tko što poštuje i koliko poštuje, a posebno koji narodi ili pojedinci poštuju BOSANSKU DRŽAVU procjenjivat će um i veleum Sefera Halilovića.

A ako Halilović procijeni da neki ne poštuju njegovu Bosnu onda će ih poraziti svojom PATRIOTSKOM LIGOM, i svojom A BiH, i oni će morati otići ili u Hrvatsku (ustaše) ili u Srbiju (četnici).

Zar se u svemu tome, čitatelju, ne prepoznaje UTEMELJENJE AGRESIJE A BiH na HVO?………….

 ……………više na stranici Herceg-Bosna

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/23/prirucnik-general-pukovnik-slobodan-praljak-sefer-halilovic-zapovjednik-patriotske-lige-tajne-vojne-organizacije-muslimana-u-bih-nacelnik-glavnog-stozera-a-bih-musli/

 Za portal Hrvatsko nebo priredio Daran Bašić /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori