Priručnik – General-Pukovnik Slobodan Praljak : RAZGOVOR S DR. FRANJOM TUĐMANOM, PREDSJEDNIKOM REPUBLIKE HRVATSKE, 8. TRAVNJA 1991. GODINE JASAN „DOKAZ“ DA DR. TUĐMAN DIJELI BiH??

Vrijeme:1 min, 40 sec

 

RAZGOVOR S DR. FRANJOM
TUĐMANOM, PREDSJEDNIKOM
REPUBLIKE HRVATSKE, 8. TRAVNJA
1991. GODINE
JASAN „DOKAZ“ DA DR. TUĐMAN
DIJELI BiH??

ČINJENICE

KOMENTAR :

U ovom dokumentu piše što gospodin Muhamed Filipović misli tko je KRIV za takvu politiku Muslimana i što je Franjo Tuđman (i Slovensko rukovodstvo) nudio Aliji Izetbegoviću još 8.4.1990. godine.

Ali Franjo Tuđman, koji se visoko uzdiže iznad te ekipe pričuvnih provincijalnih političkih igrača, koji se uzdiže dubokim razumijevanjem društvenih i političkih silnica, ne samo u bivšoj YU nego „u tom i takvom svijetu“, Franjo Tuđman zna da je „Izetbegović suviše impresioniran i da je, u neku ruku, prepariran od strane JNA“.

Ocijenio je gospodin Tuđman, a i znao je da je Alija „okružen agentima KOS-a i SDB-a,*te da on (Izetbegović) neće imati snage da se otrgne od toga i uđe u rizik sukoba s tom silom“.

Zar nije bilo tako.

A u nastavku dokumenta piše da jest Alija i kako je Alija poslao M. Filipovića da sa Srbima dogovori
„historijski sporazum“.

Bez Hrvata.

A onda je prevario i Muhameda Filipovića – Alija Izetbegović.

* KOS: Kontraobavještajna služba, SDB / DBJ: Služba državne bezbjednosti SFRJ

M. Filipović: “Bio sam Alijin diplomat”

* * *

Ako mi sami nismo bili uopće autori svoje sudbine, ako se sve sa nama i oko nas događalo prema namjerama i
uz odluke drugih, ako smo mi, dakle, bili samo trpeći  elemenat naše historije, tada mi nismo imali pravo ni da činimo ono što smo činili, niti da donosimo one odluke koje su bitno mijenjale položaj i stanje svih stanovnika naše zemlje. Čineći to, mi smo u najvećoj mjeri sami odlučili o tome što će biti s našom zemljom i s nama samima, a za to snosimo mi sami najveću odgovornost……….

 

Više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/21/prirucnik-general-pukovnik-slobodan-praljak-razgovor-s-dr-franjom-tudmanom-predsjednikom-republike-hrvatske-8-travnja-1991-godine-jasan-dokaz-da-dr-tudman-dijeli-bih/

 

 

za portal priredio Daran Bašić /Hrvatsko nebo

Odgovori