PROCURILO IZVJEŠĆE IZ VATIKANA : Vjerodostojno je prvih sedam ukazanja u Međugorju

Vrijeme:2 min, 15 sec

 

Komisija za Međugorje predložila je papi da ukine zabranu hodočašća u Međugorje kako bi ih mogli predvoditi svećenici

Prvih je sedam ukazanja Blažene Djevice Marije djeci u Međugorju autentično! Objavio je to jučer ugledni talijanski novinar i vatikanist Andrea Tornielli na svojem blogu Vatican Insider i to dva dana nakon silnih turbulencija vezanih za međugorski fenomen, koje su uslijedile nakon povratka pape Franje iz Fatime i njegovih izjava u zrakoplovu na letu prema Rimu, piše Večernji list.

Tornielli, inače poznat po najboljim informacijama iz Vatikana, očito je dobio uvid u rezultate Komisije za Međugorje koju je predvodio kardinal Camillo Ruini i dao je presjek rada toga povjerenstva, koje je 2010. godine osnovao papa Benedikt XVI. povjerivši mu vodstvo.

Nisu odustajali 

omisija je, kako piše Tornielli, dala pozitivno mišljenje o autentičnosti prvih ukazanja između 24. lipnja i 3. srpnja 1981. godine, tj. članovi komisije izjasnili su se s 13 glasova za priznanje nadnaravnosti ukazanja u tome razdoblju, dok je jedan član bio protiv, a drugi suzdržan.

Komisija je također, kako navodi, utvrdila da su mladi vidioci bili psihički zdravi te da su bili iznenađeni time što im se dogodilo i da nisu bili pod utjecajem franjevaca iz župe ili bilo čega drugoga iz svoje okoline.

Također, bez obzira na to što ih je policija privodila i istraživala, nisu odustajali od svojih iskaza, čak ni pod prijetnjom smrću. Povjerenstvo je, također, odbacilo tezu demonskog podrijetla ukazanja, piše Andrea Tornielli. Međutim, komisija je svoj nalaz o ukazanjima podijelila u dva dijela pa Tornielli govori o „drugoj fazi ukazanja“, onoj nakon 3. srpnja 1981. godine, koja se stavlja pod veo sumnje.

Odnosno, komisija ga smješta u kontekst sukoba mjesnog biskupa i franjevaca te činjenicu da su ukazanja unaprijed najavljena i programirana pojedinačno za svakog vidioca. Vizije su se nastavile unatoč tome što su djeca najavila da će završiti i to se nikad nije dogodilo.

A tu je pitanje „tajni“, pomalo apokaliptičnog sadržaja, koje su vidioci objavili da su dobili u ukazanjima – piše Tornielli dodajući da je u tome drugom dijelu komisija glasala u dva koraka. Prvi je obuhvatio duhovne plodove Međugorja stavljajući po strani ponašanje vidjelaca.

Tu je šest članova komisije reklo da postoje pozitivni rezultati, sedam članova da su mješoviti s pozitivnim učincima, a troje da postoje mješoviti pozitivni i negativni učinci. U drugome krugu glasanja članovi povjerenstva u obzir su uzeli i ponašanje vidjelaca pa je 12 članova komisije reklo da se ne mogu izjasniti, dok je dvoje članova glasalo protiv toga da se ukazanja proglase autentičnima. ………….

 

………….više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/17/procurilo-izvjesce-iz-vatikana-vjerodostojno-je-prvih-sedam-ukazanja-u-medugorju/

 

Dnevnik.ba /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)