ODGOVOR IZETBEGOVIĆU : Borci tzv. Armije BiH jesu uništavali katoličke crkve

Vrijeme:1 min, 41 sec

 

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović ponovno je izrekao laž kako “borci Armije nisu palili sela, ubijali nevine civile, rušili bogomolje”. Izetbegović je to izgovarao na stranačkim skupovima u Vitezu, pred državnim vrhom Hrvatske u Zagrebu, a evo i jučer na obljetnici Dana tzv. Zlatnih ljiljana u Travniku. Činjenice govore suprotno. Na području Središnje Bosne, Zenice, Kaknja, Maglaja, Zavidovića, Vareša, Žepča, Konjica i Jablanice, porušeno je ukupno  67 crkava, 74 katoličke kapele, uništen je 41 prateći katolički objekt, devastirano 7 samostana i uništeno (minirano, devastirano) 71 katoličke groblje.

Bošnjački član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA, Bakir Izetbegović u Travniku je jučer izjavio kako „borci Armije nisu palili sela, nisu ubijali nevine civile i rušili bogomolje“.  Izetbegović je izrekao laž i to na obilježavanju Dana tzv. Zlatnih ljiljana Federacije BiH.

Međutim, nije prvi, a sigurno ni posljednji put, da Izetbegović lažno tvrdi da tzv. Armija BiH nije palila sela, nije ubijala civile, rušila bogomolje itd. Ovog je puta, sporno, ”samo” što je to izrekao u Travniku koji za Hrvate u BiH predstavlja mjesto  posebnog pijeteta i žrtve.

Samo u Travniku  uništili 20 crkava 

Izetbegović zaboravlja kako su određene brigade tzv. Armije BiH iz  Travnika istjerale gotovo 20 tisuća Hrvata, u 22 logora držali 1759 hrvatskih civila, da su poginula 572 pripadnika HVO-a.

Izetbegović zaboravlja i da je na području travničke općine ubijeno 114 civila, da su spaljena 32 sela s hrvatskim stanovništvom te da je Travnik tijekom Domovinskog rata bio jedno od glavnih sjedišta mudžahedina koji su počinili zločine na Bikošima, u Miletićima, Brajkovićima, Gučoj Gori te da je upravo u Travniku, mjestu Orašac, formiran prvi mudžahedinski kamp u BiH.  Izetbegović zaboravlja da su pripadnici tzv. Armije BiH i odreda El mudžahid upravo u Travniku uništili 20 župnih crkava, više od 10 katoličkih grobalja i preko 30 župnih objekata. ………..

………..više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/05/11/odgovor-izetbegovicu-borci-tzv-armije-bih-jesu-unistavali-katolicke-crkve/

 

Dnevnik.ba / http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)