RATNI ZLOČINI NAD HRVATIMA U BIH : Tužitelji DORH-a prikupljaju dokaze o zločinima tzv. Armije BiH

Vrijeme:52 sec

 

 Točno je da DORH aktivno istražuje ratne zločine koji su počinjeni nad Hrvatima od strane bošnjačkih oružanih snaga. Postoji velika potreba da se konačno utvrdi istina i o tim zločinima, kao i da odgovorne stigne zaslužena kazna – kaže Gašparević.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) poslalo je svoje tužitelje u BiH kako bi prikupili dokaze o ratnim zločinima bošnjačkih generala.

Prema navodima pojedinih hrvatskih medija, tužitelji DORH su prethodnih dana već uzeli izjave od pojedinih svjedoka i predstavnika udruga žrtava rata iz zapadne Hercegovine, koji su hrvatskom pravosuđu podnijeli kaznenu prijavu protiv 17 bošnjačkih generala zbog zločina počinjenih nad Hrvatima, piše Blic.rs.

Politički analitičar i publicista iz Mostara Pejo Gašparević za „EuroBlic“ potvrđuje da su tužitelji i kazneni istražitelji iz Zagreba nedavno boravili u tom gradu, ali i u brojnim drugim mjestima širom zapadne Hercegovine…………….

  …………..Više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/04/12/ratni-zlocini-nad-hrvatima-u-bih-tuzitelji-dorh-a-prikupljaju-dokaze-o-zlocinima-tzv-armije-bih/

 

 Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosna-Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)