ODVJETNICA SLOBODANA PRALJKA : Hrvati najveće žrtve rata, Herceg Bosna nije bila “zločinačka tvorevina usmjerena protiv Bošnjaka”

Vrijeme:1 min, 24 sec

 

 Mudžahedini su donijeli radikalni islam i elemente vjerskog rata i bitno pridonijeli ideji napada na dotadašnje saveznke -Hrvate. Tvrditi da su mudžahedini bili propaganda Hrvata iz BiH, kako bi se prisililo Hrvate Središnje Bosne da napuste područja na kojma su stoljećima živjeli, iako stvarna opasnost od njih nije prijetila, nerazumno je i neutemeljeno i zlonamjerno, a nažalost, sadašnjost to demantira, piše Nika Pinter, odvjetnica Slobodana Praljka u komentaru za Jutarnji list.

Žalbena presuda u predmetu ‘Prlić i ostali’ imat će implikacije ne samo na Bosnu i Hercegovinu, odnosno na Hrvate u Bosni i Hercegovini i stabilnost u Bosni i Hercegovini nego i na Republiku Hrvatsku. Ukoliko žalbena presuda utvrdi da su dužnosnici RH, dr. Franjo Tuđman, Gojko Šušak i drugi hrvatski dužnosnici bili pripadnici udruženog zločinačkog pothvata, takva presuda osim stigme zločinačke politike RH imat će i znatne financijske posljedice, piše Nika Pinter u komentaru za Jutarnji list.

U listopadu ove godine navršit će se 19 godina od mog prvog sudjelovanja u obrani optuženih bosanskohercegovačkih Hrvata pred MKSJ. Bio je to slučaj Kupreškić. Predmet sa najduljm trajanjem u kojem sam sudjelovala, je predmet ‘Prlić i ostali’.

Život na čekanju, koji traje od travnja 2004.g  od uručenja optužnice, Jadranku Prliću, Bruni Stojiću, Slobodanu Praljku, Milivoju Petkoviću, Valentinu Ćoriću i Berislavu Pušiću traje i nakon što je žalbena rasprava u predmetu Prlić i ostali pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) završila 28.ožujka 2017. Sada preostaje čekanje konačne, pravomoćne presude.

……….Više na stranici Herceg-Bosna 

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/04/03/odvjetnica-slobodana-praljka-hrvati-najvece-zrtve-rata-herceg-bosna-nije-bila-zlocinacka-tvorevina-usmjerena-protiv-bosnjaka/

 

 

Dnevnik .ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/HercegBosnaHrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)