INSTITUCIONALNO I POLITIČKO NASILJE NEGIRA DAYTON : Bošnjačko razaranje BiH

Vrijeme:1 min, 7 sec

 

 

Institucionalno i političko nasilje bošnjačkih stranaka negira Dayton i ruši ustavno-pravni poredak BiH, a pozivanje na građane i građanski Ustav, dakle, samo je providna maska iza koje bošnjačka politika želi sakriti vlastiti unitarizam i šovinizam.

Nakon što je u slučaju revizije tužbe prema Srbiji derogirala instituciju Predsjedništva BiH i otvoreno vlastito vaninstitucionalno djelovanje pokušala predstaviti kao djelovanje države i u ime države, bošnjačka društvena i politička vrhuška ovaj put se u ostvarivanju svojih ciljeva odlučila poslužiti institucionalnim nasiljem.

Tako je jučer u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH usvojena Rezolucija „Rezolucija o osudi inicijativa za federalizaciju BiH i njenih entiteta s ciljem etno-nacionalnih podjela i snaženje separatističkih tendencija“. Za rezoluciju su glasali svi bošnjački zastupnici svih bošnjačkih stranaka u Parlamentu FBiH (SDA, SBB, DF, SDP, BPS, SzBiH, Naša stranka…), dok su svi zastupnici hrvatskih stranaka iz HNS BiH (HDZ BiH i HDZ 1990) napustili sjednicu i nisu sudjelovali u glasanju.

Omjer snaga u Zastupničkom domu Federacije BiH je takav, 82 zastupnika iz bošnjačkih stranka i 16 zastupnika iz hrvatskih stranaka, da je jedini mogući hrvatski odgovor na bošnjačku majorizaciju bio napuštanje sjednice i odbijanje sudjelovanja u velikobošnjačkom cirkusu…………………..

VIŠE NA STRANICI Herceg-Bosna

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/03/23/institucionalno-i-politicko-nasilje-negira-dayton-bosnjacko-razaranje-bih/

GLORIA LUJANOVIĆ/Dnevnik.ba /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna//HercegBosna-Hrvatsko nebo  

Odgovori