“ODBOR ZA VETERANE IVAN ANUŠIĆ”

Vrijeme:1 min, 16 sec

 

Dinko Cvitan mora objasniti zašto je tako spor u procesuiranju zločina nad Hrvatima!

Anušić je izjavio: Cilj je obezglaviti naš narod u BiH. U drugoj fazi protjerat će i cijele obitelji, kako Hrvata više ne bi bilo! Ono što se nije uspjelo ostvariti ratom, čini nam se sada – u miru. Kao hrvatska država moramo reagirati i zaštititi te ljude. Interes je Hrvatske da hrvatski narod bude konstitutivan i jednakopravan u Bosni i Hercegovini i da raspolaže svojim teritorijem.

……“Možemo samo zamisliti što bi se dogodilo na jugu Hrvatske da nije bilo HVO-a u BiH, vjerojatno bi daleko teže bilo obraniti Hrvatsku. A sada vidimo kakva je situacija, da su ljudi iz Posavine i svih ostalih krajeva BiH osumnjičeni za ratne zločine zbog obrane svojih domova i svoga naroda”, rekao je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih HRVI 1. skupine te tako dao potporu svojim suborcima. Dodao je da su pripadnici HVO-a braneći hrvatski narod u BiH, zapravo branili Hrvatsku.

“Upoznati ste da je Vlada RH formirala Povjerenstvo na čijem sam čelu, koje čine predstavnici Ministarstva pravosuđa, vanjskih poslova, unutarnjih poslova i obrane, kako bismo kroz konzularnu, pravnu i materijalnu pomoć pomogli osobama, bez obzira radi li se o časnicima HVO-a ili HV-a, a u svezi optužnica iz Sarajeva koje su usmjerene prema zapovjednicima iz reda hrvatskog naroda,” rekao je ministar Medved…..

Više na stranici:Herceg Bosna

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/03/05/odbor-za-veterane-ivan-anusic/

 

Dnevnik.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg Bosna/Hrvatsko nebo

Odgovori