Rudi Tomić : Teško magarcu preko kojeg se konji tuku

Vrijeme:1 min, 14 sec

 

 

Teško magarcu preko kojeg se konji tuku

 

Naša stara hercegovačka domišljatost, izrečena u naslovu, ima praktično i političko zančenje u odnosu na položaj hrvatskog naroda u BiH, jer i nakon četvrt stoljeća u ”slobodnoj i samostalnoj Republici Bosni i Hercegovini’‘, Hrvati su još i danas –  ”zadnja rupa na svirali”!?

Odlukom u Daytonu Srbi su dobili 49% BiH – za bh Srbe i Srbiju. Bošnjaci i Hrvati dobili su 51% BiH. Od toga Bošnjaci su nakon rata (Istiklal Harbi) dobili 33% u većoj polovici BiH za Bošnjake i – Tursku. Od srpskih agresora i bošnjačkih muhadžedina ostalo je dakle za hrvatske katolike tek 17% BiH, odnosno 5.88% od ukupne površine 51.129 km2 Bosne i Hercegovine. Srbi i Bošnjaci su brojčajniji, te srpsko-bošnjačku, ili pravoslavno-muslimansku agresiju uz snažnu potporu svjetskog Islama i Pravoslavlja, vode preko hrvatskih leđa:

”Teško magarcu preko kojega se konji tuku!”

Član bošnjačkog Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović pokrenuo je, na svoju ruku, proces revizije presude protiv Srbije za genocid, što je izazvalo revolt  srpskog   člana Predsjedništva. Izetbegovićeva odluka bez suglasnosti s druga dva čalna Predsjedništva, razjarila je žeravu u srpskoj polovici BiH i u Srbiji. Hrvatska strana je zabrinuta, jer pitanje revizije  presude za genocid u BiH  mogla bi biti kočnica za brzi ulazak BiH u euro-atlanske strukture!………

 

…….Više na stranici Herceg-Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/03/03/rudi-tomic-tesko-magarcu-preko-kojeg-se-konji-tuku/

 

  Rudi Tomić/HercegBosna /http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Hrvatsko nebo

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)