ĆOSIĆ: Bošnjaci su kalkulirali do zadnjeg trenutka, Hrvati su jedini bili za samostalnost BiH

Vrijeme:54 sec

 

-….Drugi uvjet uz već spomenuto sprovođenje referenduma od Europske zajednice bio je dogovor u unutarnjem ustrojstvu BiH. Uoči referendumna 1992. godine bio je i postignut dogovor na konferenciji u Lisabonu, potpisana jedna izjava, koja je predviđala BiH kao uniju triju republika, da bi se nakon priznanja BiH i provođenja referenduma odustalo od toga, odnosno Izetbegović ju je povukao, držeći to svojom taktikom da iznudi priznanje. Taj deficit u tom temelju države i dan danas se osjeti i on je kamen spoticanja u svim političkim odnosima, smatra Ćosić.

Dd referenduma o neovisnosti BiH je prošlo 25 godina. S daytonskom BiH nitko nije zadovoljan. Upitan što i kako promijeniti da se svi osjećamo dobro i da BiH bude dobra država i Srbima i Hrvatima i Bošnacima, Ćosić kaže kako svaka zajednica, svako društvo, svaka država svoj opstanak ili samoodrživost veže za legimititet….

 

Više na stranici:Herceg Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/03/01/cosic-bosnjaci-su-kalkulirali-do-zadnjeg-trenutka-hrvati-su-jedini-bili-za-samostalnost-bih/

 

Hrvatski Medijski Servis/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg Bosna/Hrvatsko nebo

Odgovori