GV HNS-a BiH donijelo zaključke Prijedloga transformacije Javnog RTV sustava

Vrijeme:57 sec

 

…..Uvjereni su kako bi se predviđenim načinom izbora tijela Javnih RTV servisa, sastavom programskih i upravnih vijeća, kao i predviđenom nacionalnom strukturom zaposlenika te načinom naplate RTV pristojbe omogućili urednička neovisnost, politička nepristranost i mogućnost javnosti da nadzire rad RTV servisa sukladno praksama modernih višenacionalnih demokracija, a ispunile bi se i preporuke iz Rezolucije Europskog parlamenta o izvješću Komisije o Bosni i Hercegovini za 2016. godinu od 15. veljače 2017. godine, iz točke 37. kojima se Bosna i Hercegovina poziva da kroz nadležna tijela zajamči medijski pluralizam i osigura emitiranje programa na svim službenim jezicima u BiH.

Djelovanjem tako ustrojenog Javnog RTV sustava Bosne i Hercegovine štitila bi se potpuna jednakopravnost konstitutivnih naroda zajamčena Ustavom i afirmiralo njihovo pravo na kulturnu, obrazovnu i jezičnu autonomiju, smatraju u GV HNS-a BiH.

Glavni zaključci do kojih je ovaj Prijedlog došao, i koji su ponuđeni za raspravu svim zainteresira­nim javnostima u BiH, su slijedeći:

 

Više na stranici:Herceg Bosna

 

http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/2017/02/27/gv-hns-a-bih-donijelo-zakljucke-prijedloga-transformacije-javnog-rtv-sustava/

 

Večernji.ba/http://hrvatskonebo.com/hercegbosna/Herceg Bosna/Hrvatsko nebo

2 thoughts on “GV HNS-a BiH donijelo zaključke Prijedloga transformacije Javnog RTV sustava

  1. Jonić Petar imao je 16 godina kada je osuđen 1959 godine na dvije godine robije na Svetom Grguru jer je Hrvat a komunisti su maloljetni za osude ili prestari. Sramota kakove zakone smo napravili. Ovo je zemlja Kriminalaca i pokajnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)